in , , , , , , ,

Regiogids 100% Noord-Italië

Uitgeverij mo’media heeft de smaak te pakken. Na de stedengidsen over Milaan, Venetië, Rome en Florence in de serie ‘100%’, is er nu ook de regiogids ‘100% Noord-Italië’. Zoals we inmiddels van mo’media zijn gewend, is ook dit weer een kleurrijk boek met vele foto’s en kaartjes geworden.

De uitgever heeft goed begrepen dat je in deze digitale tijden in drukwerk een stapje verder moet gaan. Daarom bevat de reisgids ook een wegenkaart (schaal 1:850000) van Noord-Italië, een cd-rom met alle adressen uit de gids om op je TomTom te laden en een zestal losse kaartjes met (stads)wandelingen.

Reisgids 100% Noord-Italië

Complete reisgids voor Noord-Italië

100% Noord-Italië oogt dus als een heel complete reisgids en ziet er tegelijkertijd verzorgd uit met z’n leeslinten in 2 kleuren. Deze editie is geschreven door 3 Nederlandse dames die allen al geruime tijd in Italië verblijven. Mooi, die moeten je meer kunnen vertellen dan de eerste de beste reisgids. De 100%-serie claimt dan ook je naar plekken te brengen waar anderen niet komen.

Dat betekent niet dat de toeristische highlights niet zijn opgenomen: die staan er gewoon in. Daarnaast zijn minder voor de hand liggende adressen van B&B’s, cafeetjes, restaurantjes en bijzondere winkels opgenomen, onderverdeeld in verschillende Noord-Italiaanse streken die elk hun eigen kleur hebben: zuidwest (Turijn), noordwest (Milaan), noordoost (Venetië) en zuidoost (Bologna). Door de kleuren aan de zijkanten van de bladzijden is het deel waarnaar je op zoek bent snel terug te vinden.

Een compleet verhaal

Maar 100% Noord-Italië wil een échte reisgids zijn en heeft meer in z’n mars. Zo zijn er voor iedere subregio 5-daagse autoroutes aangegeven en zijn er 8 lijstjes met top-10’s opgenomen: de 10 belangrijkste tips voor reizen met kinderen, de 10 leukste logeeradressen, de 10 mooiste landschappen, enzovoorts. Alsof dat nog niet genoeg is, bevat de gids onder meer ook nog onderdelen over de geschiedenis van Italië, over de politiek, de geografie, de kunst en de keuken. Zelfs een recept voor het momenteel zo hippe drankje Aperol-spritz is opgenomen. En o ja, de adressen en de woordenlijst met basale Italiaanse uitdrukkingen ontbreekt niet.

Zo werken de gidsen van 100% Travel

Een gids voor Italië-ontdekkers

Het is duidelijk: met 100% Noord-Italië wil mo’media een complete gids neerzetten die je op verschillende manieren kunt lezen. Alle hoogtepunten die je in één van de Noord-Italiaanse steden wilt zien, zijn opgenomen met daarbij tips voor etens- en overnachtingsadresjes. Hoewel de gids zeker ook wel wat nieuwe informatie voor de geroutineerde Italiëganger bevat, is hij toch vooral geschikt voor reizigers die (Noord-)Italië nog moeten ontdekken. Echte Italofielen ontdekken toch het liefst zelf wat ze nog niet weten.

Winterse fotografie

De gids bevat gelukkig geen stockfotografie, maar accurate, op maat gemaakte foto’s. Helaas moesten die blijkbaar wel allemaal binnen korte tijd worden geschoten, zodat er eigenlijk alleen beelden met een winterse uitstraling in de reisgids staan: mensen met dikke bontjassen aan, bewolkte luchten, grauwgrijze wateren en weinig frisse kleuren. Dat is jammer, want we associëren Italië toch met de zon en een zomerse sfeer. De jassen, mutsen en sjalen die op een groot deel van de pagina’s voorbijkomen, doen daar enigszins afbreuk aan.

Bekijk het inkijkexemplaar van 100% Noord-Italië

100% Noord-Italië
320 blz.
€ 24,95
mo’media, 2012

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Eten in Piëmonte, Italië

Eten in Piëmont, hoe hoort het eigenlijk?

Langhe Roero

Ontdek de romantische route van het Langhe- en Roero-gebied