in ,

House of Gucci: hoe ver ga je in het streven naar macht?

Filmposter House of Gucci (bron: MGM)

De film House of Gucci is geregisseerd door Ridley Scott en is geïnspireerd op ware gebeurtenissen rond de familie Gucci, de voormalige eigenaren van het gelijknamige luxe modemerk.

In een schokkend verhaal dat zich over 3 decennia uitstrekt zien we hoe geld en macht de nodige problemen met zich mee brengen. Verraad, decadentie, wraak en zelfs moord: alles komt voorbij.

De film toont ons hoe ver een familie kan gaan in haar streven naar macht en haar pogingen om de naam van het merk hoog te houden. Niet voor niets is de tagline van de film: ‘A legacy worth killing for.’

Guccio Gucci

Is er iemand die Gucci niet kent? Het wereldvermaarde modemerk werd in 1921 in Florence opgericht door Guccio Gucci, zoon van een handelaar. Sinds 2004 – 10 jaar nadat telg Maurizio Gucci zijn aandelen verkocht en daarmee de familieband met het bedrijf beëindigde – is het in handen van het Franse luxeconcern Kering.

Gucci bouwde zijn exclusieve reputatie op door kwalitatieve leren tassen aan ruiters te verkopen. Vlak voor de oorlog breidde Gucci uit naar Rome. Zijn zoons Aldo, Vasco, Ugo en Rodolfo sloten zich bij het snel in waardering stijgende bedrijf aan. Zo werd het een echt familiebedrijf.

In 1951 opende Gucci een winkel in Milaan en 2 jaar later was het eerste filiaal in Manhattan een feit. Tot op de dag van vandaag spreekt het Gucci-merk fashion lovers van over de hele wereld aan.

Een sterrenlocatie en een sterrencast

House of Gucci Villa Babiano Lake Como Comomeer
Villa Balbiano aan het Comomeer: decor voor de film House of Gucci (foto: Edward Hendriks)

Op de productie van deze Gucci-film werd ook niet bepaald bezuinigd. Zo maakten de producenten gretig gebruik van de exclusieve Villa Balbiano aan het Comomeer (te huur vanaf € 147.000 per week) als decor en zetten ze een echte sterrencast in om de rol van de familieleden op zich te nemen:

  • Al Pacino in de rol van Aldo Gucci, de zoon van de oprichter Guccio Gucci
  • Jared Leto als Paolo Gucci, hoofdontwerper van Gucci en zoon van Aldo
  • Jeremy Irons als Rodolfo Gucci, de vader van Maurizio
  • Adam Driver als Maurizio Gucci, het hoofd van het modebedrijf in de tijd van de film
  • En Lady Gaga als Patrizia Reggiani, de wraakzuchtige ex van Maurizio

Een boze familie Gucci

Ondertussen was de échte familie natuurlijk boos. Al Pacino in de rol van Aldo vonden ze maar niks.

Patrizia Gucci, Maurizio’s achternicht: ‘Mijn grootvader was een zeer knappe man, zoals alle Gucci’s. Hij was lang, had blauwe ogen en was zeer elegant. Hij wordt gespeeld door Al Pacino, die niet eens lang is. Op de foto lijkt hij dik, klein en heeft hij bakkebaarden. Beschamend, want hij lijkt helemaal niet op hem.’

Van de huidige eigenaren van Gucci kregen de filmmakers trouwens alle medewerking. Verwacht daarom een paar mooie vintage Gucci-outfits in de film terug.

Het plot

House of Gucci is gebaseerd op de roman van Sara Gay Forden uit 2001 en volgt de high-fashion family ten tijde van het moordcomplot in de jaren 90 op Maurizio Gucci. Hiervoor werd zijn ex-vrouw Patrizia Reggiani gearresteerd en veroordeeld. Ze had een huurmoordenaar voor het vuile werk betaald. In oktober 2016 kwam ze vrij na 18 jaar in de gevangenis te hebben gezeten.

Dat wordt dus smullen! Bekijk hier alvast de trailer:

Officiële trailer van House of Gucci

House of Gucci draait vanaf 25 november 2021 in de Nederlandse en Belgische bioscopen.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fusion cooking: Nederlandse kruidnoten, Belgische Speculoos en een Italiaanse crostata (foto: Lotje Lomme)

Recept: Italiaanse kruidnotentaart (crostata di San Nicola)

Villa del Balbianello

Villa del Balbianello aan het Comomeer