in ,

Italiaans eiland definitief in handen van Nieuw-Zeelandse bankier

Michael Harte, een Nieuw-Zeelandse bankier bij de Barclays Bank, is definitief eigenaar geworden van Budelli, een van de Maddalena-eilanden, zo bericht Il Fatto Quotidiano.

Nadat hij een beroep won, moet de Italiaanse staat het ongerepte paradijs voor de kust van Sardinië aan de zakenman overdragen. Zo bepaalde de rechter na een twee jaar durende juridische strijd.

Harte kocht het eiland al in oktober 2013 nadat de vorige eigenaar, een vastgoedmaatschappij uit Milaan, failliet ging. De Nieuw-Zeelander heeft nu 60 dagen de tijd om de 2,94 miljoen euro die hij ervoor bood op tafel te leggen.

budelli sardinie maddalena kaart
De ligging van Budelli in de eilandengroep Maddalena, ten noorden van Sardinië (bron: Google Maps)

Na de initiële koop 2 jaar geleden, kwamen lokale politici in opstand. Er werd een petitie opgezet die 85.000 handtekening bij elkaar wist te krijgen. Een rechter op Sardinië bepaalde dat de Italiaanse overheid het eerste recht had om het eiland terug in overheidshanden te krijgen.

Maar Harte gaf niet op en ging in beroep. Afgelopen vrijdag was daar dan eindelijk de uitspraak. Het eiland dat nu door het Nationaal Park Maddalena – een eilandenarchipel die wordt beschouwd tot de mooiste van Italië – beheerd wordt, moet worden overgedragen.

De bankier zegt dat hij al tientallen jaren verliefd is op het eiland met zijn roze stranden. Hij is van plan door te gaan met initiatieven om de ecologie te beschermen en het eiland meer bekendheid te geven.

De enige optie die de Italiaanse overheid nog heeft is een decreet. Daartoe zou al zijn opgeroepen.

Bron: thelocal.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column: treinen in Italië

Column: de olijvenoogst