Met warme dagen zoals deze heb je niet altijd zin in zware Hollandse kost. We hebben daarom een heerlijk fris recept voor je, waar je je vingers bij af zult likken. Pastamaaltijdsalade is heel lekker en supermakkelijk om te maken.
Hieronder geef ik je een voorbeeldrecept, maar wijk hier gerust vanaf om een pastasalade te maken die helemaal bij jouw smaak past. Zin in de zomer! Jij ook?
Benodigdheden
- 300 gram tricolore fusilli
- 1 potje pitloze zwarte olijven (250 gram)
- 1 courgette
- 1 paprika
- 200 gram Parmaham
- 10 zongedroogde tomaten in olijfolie
- een teentje knoflook
- een zakje of bakje croutons
- 3 eetlepels rode pesto
- balsamicoazijn
- 1 citroen of wat citroensap
- (versgemalen) peper
- verse basilicum
- zout
- olijfolie
Bereiding van de pastasalade
- Kook de fusilli met een klein beetje zout.
- Na het koken laten uitlekken en met een scheutje olijfolie in een saladeschaal doen.
- Bak de in stukjes gesneden courgette lichtbruin in wat olie.
- Voeg hieraan de kleingesneden paprika toe en bak deze even mee.
- Snijd de Parmaham en de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg deze samen met de in vieren gesneden olijven toe aan de pasta. Of bak de Parmaham even mee met de courgette en de paprika, dat kan ook.
De dressing
Maak een dressing van de knoflook, drie eetlepels olijfolie, drie eetlepels rode pesto, citroensap, een scheutje balsamico en wat versgemalen peper. Meng de dressing en de croutons door de pastasalade. Als alternatief voor de zelfgemaakte dressing kun je ook kant-en-klare dressingmix kopen en deze mengen met olijfolie. Maar zelf maken is natuurlijk véél lekkerder en Italiaanser.

Garneer de salade eventueel met wat basilicumblaadjes. Deze salade kun je koud eten. Zet ze daarvoor een halfuurtje voor het eten in de koelkast. Maar ook lauwwarm is het genieten. Zeker als je er een koel glas rosé naast zet.
Buon appetito!
Comments