in

Rai Uno verruild voor Mediaset

rai uno maakt plaats voor mediaset

Het logo van Berlusconi’s Mediaset Italia siert met ingang van vandaag, 3 juni 2014, kanaal 57 van UPC. De familiezender Rai Uno – geliefd bij vele Italofielen – heeft plaats moeten maken. Wie nu nog vanuit Nederland Rai Uno wil kijken is aangewezen op het Ziggo-gebied (waarin Rai Uno vooralsnog wel wordt aangeboden) of de schotel. Officiële livestreams via internet worden geblokkeerd voor Nederlandse kijkers, maar er is af en toe wel een nieuwe mogelijkheid om Rai Uno online te kijken.

Vorig jaar verdween ook Rai Uno ook al bij KPN. De zender kent een trouwe schare liefhebbers vanwege het Italiaanse nieuws, de series en ook bijvoorbeeld live-verslagen van gebeurtenissen in het Vaticaan. In het verleden adviseerden programmaraden vaak om Rai Uno in het analoge pakket op te nemen, maar de tijd van programmaraden is voorbij.

Veel programma’s worden ook in het Italiaans ondertiteld, wat handig is als je de taal niet al te machtig bent of wanneer je Italiaans aan het leren bent. Media Set Italia is een commercieel entertainmentkanaal dat een mix van alle Berlusconi-kanalen brengt. De doorgifte van het kanaal is trouwens, net als voorheen die van Rai Uno, in een lage, analoge kwaliteit.

Rai Uno: op zwart voor buitenlanders

Het probleem met Rai Uno is dat het liever niet wil dat zijn programma’s (gratis) buiten Italië worden bekeken. Via internet zijn de livestreams niet via de gebruikelijke wegen te ontvangen. Ook de doorgifte via tv wordt bij steeds meer programma’s gecodeerd, voor zover Rai Uno nog wel wordt doorgegeven. De verwachting is dan ook dat Rai Uno binnenkort ook bij Ziggo uit het pakket zal gaan. De Rai-zenders zijn wel via de free-to-air-satelliet (Hot Bird) te ontvangen.

Schermafbeelding 2014-06-03 om 08.39.02

Mediaset en FininvestM

Mediaset is een Italiaans beursgenoteerd mediaconglomeraat. Het beheer van het bedrijf is in handen van de financiële holding Fininvest van Silvio Berlusconi. Mediaset is het belangrijkste commerciële televisiebedrijf van Italië en het ontstond in 1995 doordat Fininvest zijn televisie-activiteiten afscheidde. Ook uitgeverij Mondadori en filmproducent en -distributeur Medusa maken deel uit van de Fininvest Groep.

Bron: totaaltv.nl

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

pastamaaltijdsalade

Italiaans recept: pastamaaltijdsalade

Italiaanse zomerdrankjes alcoholvrij

10 van de lekkerste alcoholvrije Italiaanse zomerdrankjes