in

Italiaans recept: spaghetti met bleekselderij en ham

Spaghetti met ham en bleekselderij

Tussen de middag staan hier de pannen op het fornuis. Hoewel een arbeiderslunch tussen de 10 en 20 euro kost, is thuis eten nog altijd nummer één. Voor ons maak ik meestal een simpele pasta, voor de kinderen wit of met tomatensaus, parmezaan erbij en een stukje brood. Hier volgt een recept voor een lekker snelle en smakelijke spaghetti-lunch.

Benodigdheden

  • per persoon 75 – 100 gram droge pasta
  • 30 gram gekookte ham in blokjes
  • een stengel bleekselderij
  • 10 gram geraspte kaas
  • 15 gram boter, zout en peper.

Bereiding

Ikzelf kook de pasta in ruim water en voeg dan half bouillonblokje toe. Dan is het alvast wat gezouten. In een aparte pan de kleingesneden bleekselderij, boter en ham opwarmen. De pasta koken zoals op de verpakking vermeld. Aan de pan met ham 2 eetlepels water toevoegen, beetje zout, wat grove peper en nog 8 minuten laten sudderen.

De pasta afgieten (niet afspoelen met koud water of laten droog koken zoals aardappels), terug in de pan en het hammengsel toevoegen en doorroeren. Opdienen en besprenkelen met geraspte kaas. Buon appetito!

Of je gaat lekker toch uit eten

De pasta die je à la carte eet kost rond de 8 à 10 euro per bord. Afgelopen zaterdag hebben wij heerlijk mogen eten in Chiavenna bij alom gewaardeerd restaurant Passerini. Een recensie in mijn volgende blog én een oogstrelende filetto.

Photo Credit

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Calabrië

Column: hoe kom je bij het einde van de wereld, bij Calabrië

Boekpresentatie Italiaanse toestanden Stef Smulders

Italiaanse toestanden: I Pedra