in ,

6 Italiaanse musea die je online kunt bewonderen

Breng een virtueel bezoek aan deze 6 wereldberoemde Italiaanse musea

Vooralsnog houdt het coronavirus ons in z’n greep. Vakanties naar Italië worden er nog steeds door beïnvloed en dat zal naar verwachting nog wel een hele tijd zo blijven. Gelukkig kunnen we ook op afstand van Italië genieten. Deze 6 Italiaanse musea kun je namelijk gewoon virtueel vanuit je luie stoel bezichtigen. En het is nog gratis ook, mits je een snelle internetverbinding hebt.

1. De Vaticaanse Musea

Het plafond van de Sixtijnse Kapel (foto: museivaticani.va)

De Vaticaanse Musea hebben enkele van de meest gevierde collecties ter wereld, en het zou onmogelijk zijn om alle schatten in één keer te zien. Gelukkig heeft het Vaticaan een prachtige online gids voor de collecties gemaakt met 360-graden rondleidingen en video’s van veel van de beroemdste kamers en verschillende vleugels.

Ontdek de digitale Vaticaanse Musea hier.

2. Galleria degli Uffizi

Schilderij van Hugo van der Goes in de online expositie (bron: uffizi.it)

De Galleria degli Uffizi is een van de drukst bezochte musea in heel Italië. De glorieuze galerie biedt ook een online bezoekerservaring waarmee je specifieke kamers of thema’s kunt verkennen, met vermakelijke en informatieve bijschriften. De online exposities staan bekend als HyperVisions.

Ontdek de meesterwerken van de Uffizi hier.

3. Capitolijnse Musea

Virtuele tour door de Capitolijnse Musea (bron: tourvirtuale.museicapitolini.org)

Hoe ongelooflijk het ook is om het Colosseum binnen te stappen of door het Forum te lopen, veel van de grootste ontdekkingen van het oude Rome zijn eigenlijk weggestopt in de Capitolijnse Musea. Je kunt hier de plattegronden volgen en een volledig virtuele rondleiding door de collecties maken totdat je weer in eigen persoon langs kunt komen.

Maak hier een virtuele tour door de Capitolijnse musea.

4. Pinacoteca di Brera

Millennia-oude voorwerpen in de Pinacoteca di Brera (bron: pinacotecabrera.org)

De Pinacoteca di Brera, gehuisvest in het Palazzo Brera in Milaan, heeft een indrukwekkende collectie Italiaanse kunstwerken, waaronder stukken van onder meer Raphael, Bellini en Titiaan. De galerie heeft een online catalogus van 669 stukken gemaakt, waardoor bezoekers op het web de details van de kunst kunnen bekijken en over de geschiedenis erachter kunnen lezen in het Italiaans of Engels. De collectie kan worden gefilterd op datum, artiest, materiaal en meer.

Duik hier in de online schilderijenverzameling.

5. Markt van Trajanus

De Grote Hal van de markt (bron: tourvirtuale.mercatiditraiano.it)

Terug in Rome biedt het museum op de markt van Trajanus ook een volledig virtuele ervaring om de artefacten te ontdekken die rond de site zijn ontdekt.

Ontdek de markt van Trajanus via de virtuele rondleiding.

6. Ara Pacis

Vredesaltaar Ara Pacis
Het Vredesaltaar Ara Pacis in het museum (foto: Rome Information)

Hoeveel boeiende musea ken je die zijn gewijd aan een enkel ding? De Ara Pacis is er eentje van. Het is een museum rond het een vredesmonument van Augustus uit het jaar 9. In het fascistische tijdperk werd er een glazen kubus omheen gezet, die korte tijd geleden is vervangen door een grotere constructies.

Ontdek het digitale vredes- en overwinningsmonument van Augustus.

Wat zijn jouw favoriete Italiaanse musea om online te bezoeken?

Bron: anamericaninrome.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gomorra seizoen 5

Gomorra de serie – seizoen 5

Adrianus VI: het jubileum van de falende Nederlandse paus