in

Italië favoriete kampeerland van Europeanen

Italië is het favoriete kampeerland van veel Nederlanders (foto: Wikimedia)

Italië komt als favoriete kampeerland van Europeanen uit de bus. Dit blijkt uit het Europees Campingonderzoek van Vacanceselect, waaraan meer dan tweeduizend personen in geheel Europa deelnamen. Doel van het onderzoek was de voorkeuren van de kampeerder, die nu massaal in Europa op de camping vertoeven, in kaart te brengen.

Minst populaire kampeerland: Polen

Zwitserland wordt in geheel Europa beschouwd als duurste land om op vakantie te gaan. Zowel Engelsen, Duitsers als Nederlanders denken dat zij voor een verblijf aldaar het grootste vakantiebudget moeten uittrekken. Toch is Zwitserland niet het minst populaire land om te kamperen. Dit is Polen. Verreweg de meeste respondenten (17%) wezen dit land aan als minst aantrekkelijk. Daarna volgt Slovenië, met zo’n acht procent.

Favoriet kampeerland: Italië

Méést favoriete kampeerland voor geheel Europa (41%) is Italië. Frankrijk volgt, weliswaar met enkele tientallen procenten minder, op de tweede plek (17%). Voor Nederlanders liggen de verhoudingen trouwens iets ander. Frankrijk steekt bij hen met kop en schouders boven de overige landen uit als favoriete kampeervakantie. Ruim eenderde (34%) verblijft daar het liefst tijdens de zomervakantie.

Buren op de camping

Duitsers zijn het meest geliefd als buren op de camping. Bijna eenvijfde (19%) van zo’n tweeduizend respondenten uit geheel Europa wijst hen aan als meest prettige naburige campinggast, nipt gevolgd door de Nederlanders (18%).

Engelsen hebben graag Nederlanders naast zich op de camping. Maar liefst een kwart van de Engelsen ziet graag een ‘Dutchman’ in hun stacaravan of tent naast zich. Nederlanders zelf beschouwen van alle buitenlanders de Belgen als meest geliefde buren.

Omgekeerd zijn de Engelsen zeer impopulair als campingburen. De meeste Europeanen beoordelen hen namelijk als de grootste lawaaimakers. Zo ook de Nederlanders, waarvan bijna eenvijfde (19%) de Engelsen beschouwen als meest luidruchtig.

Duitsers zijn milder voor de Engelsen en wijzen juist Russen aan als de grootste herrieschoppers. Italianen daarentegen storen zich juist het meest aan hun eigen landgenoten. Ook relatief veel Nederlanders doen dat. 1 op de 10 hoopt dat campinggasten van de eigen nationaliteit op afstand van de eigen tent of caravan verblijven.

Ergernissen bij het kamperen

Waar ergert men zich aan met betrekking tot de buren? Vooral geluidsoverlast (67%) en/of stank (49%), zo gaven de respondenten aan. Als voorbeelden van geluidsoverlast worden genoemd: snurken, luidruchtige seks, boeren en winden of te harde muziek.

Bij heel hoge ergernis verzint een aantal Nederlanders dan voor de campingburen zelfs weinig vleiende bijnamen: ‘Jut & Jul’, ‘Carlo & Irene’, ‘Tokkies’ en ‘Frietzakje’ (vanwege een niets-verhullende zwembroek).

Bron: persbericht Vacanceselect

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vlag van San Marino

8 redenen voor een bezoek aan San Marino

Suburra: Rome van z’n lelijkste kant