in ,

Bottura en De Niro tegen voedselverspilling

Bottura en De Niro tegen voedselverspilling

De nr. 1 chefkok van de wereld, Massimo Bottura, en de legendarische acteur Robert De Niro, hebben de handen ineengeslagen om voedselverspilling in Amerika tegen te gaan. Te beginnen in de New Yorkse wijk The Bronx.

Topchefs koken voor armen en daklozen

Het project in The Bronx is een spin-off van Bottura’s Refettorio Ambrosiano, een programma dat Bottura tijdens de Expo in Milaan ontwikkelde. Het idee is om voedsel dat anders door restaurants wordt weggegooid in te zamelen en er maaltijden van te bereiden voor de armen en daklozen. De koks die het voedsel moeten bereiden zijn een zestigtal chefs van wereldklasse. Hun werkterrein is de gaarkeuken van de katholieke liefdadigheidsbeweging Charitas.

Inmiddels zijn al meer dan 10.000 maaltijden bereid uit vijftien ton aan ‘gered voedsel’.

Dit bericht bekijken op Instagram

Planning the new Refettorio in the Bronx!!! 2017 with Bob

Een bericht gedeeld door Massimo Bottura (@massimobottura) op

Massimo Bottura liet de samenwerking met de bekende Hollywood-acteur weten via een foto op Instagram en voegde de volgende tekst toe: ‘Planning the new Refettorio in the Bronx!!! 2017 with Bob‘.

Voedselverspilling tijdens de Olympische Spelen tegengaan

Eerder dit jaar won Bottura de titel ‘beste restaurant ter wereld‘ met zijn Osteria Francescana in Modena. Met zijn stichting Food for Soul wil Bottura over de hele wereld voedselverspilling en honger bestrijden. De gaarkeukens volgens het Refettorio Ambrosiano-concept moeten overal worden geopend. Het volgende project van Food for Soul staat gepland tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Topkoks gaan het afgedankte eten van het Olympische dorp inzamelen en koken voor de mensen uit de Braziliaanse favela’s.

Tweevoudig Oscarwinnaar Robert De Niro is de eigenaar van de populaire New Yorkse restaurants Tribeca Grill, Nobu en Locanda Verde. Op dit moment is hij op vakantie in Italië en bracht ook een bezoek aan de Osteria Francescana om het over het project in The Bronx te hebben (en waarschijnlijk ook om er een lekker hapje te eten).

Bron: italymagazine.com

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Pier Vittorio Tondelli - Gescheiden kamers

Gescheiden kamers van Pier Vittorio Tondelli

Vlag van San Marino

8 redenen voor een bezoek aan San Marino