in , ,

Het diepste zwembad ter wereld ligt in Padua

diepste zwembad ter wereld

Italianen hebben natuurlijk een naam hoog te houden op het gebied van ’thermen’. De oude Romeinen hielden er al van. Het is dan ook niet vreemd dat het Wereldrecordboek van Guinness een nieuw Italiaans record op het gebied van zwembaden bij kan schrijven. Dit keer gaat het om het nieuwe zwembad in het spacomplex van Montegrotto Terme, nabij Padua (Padova). Het is met 42 meter het diepste zwembad ter wereld.

The Deep Joy

Het zwembad werd eerder dit jaar geopend en gedoopt als ‘Y-40 The Deep Joy’. Ja, die Italianen houden wel van een intrigerende Engelse naam. Het werd ontworpen door de architect Boaretto en geplaatst in hotel Terme Millepini. Het omliggende gebied is beroemd om zijn thermale bronnen, dus het is logisch dat het zwembad met kraakhelder bronwater is gevuld. Dat vullen duurde wel even. Er ging maar liefst 4,3 miljoen liter in.

Diepzeeaquarium

Het diepe bad is niet alleen bedoeld voor recreatieve zwemmers. Het biedt ook genoeg ruimte om duikers te trainen. Daarvoor zijn er verschillende onderwatergrotten aangelegd. Omdat het een beetje jammer zou zijn als je als gewone bezoekers niks van die onderwaterwereld mee zou krijgen, is er een transparante tunnel onder water waar je doorheen kunt lopen. Net zoiets als je weleens in een groot zeeaquarium in de dierentuin ziet, dus.

Beste zwembad ter wereld

Het doel van Y-40 The Deep Joy was om het beste zwembad ter wereld te bouwen. De bouwers hopen naast diepzeeduikers en freedivers, die het zwembad tot een internationaal duikcentrum moeten maken, ook vele andere geïnteresseerden aan te trekken. Het zwembad moet een bijdrage leveren de hele thermale regio bekender te maken bij het grote publiek.

De website van Y-40 The Deep Joy: www.y-40.com.

Bron: Italymagazine.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaans leren

10 redenen om Italiaans te leren

Het dorp zonder zon

Prè di Ledro: het dorp zonder zon