in ,

5 sprookjesachtige wintersport-oorden in Italië

Hier wil je deze winter heen!

5 sprookjesachtige wintersport-oorden in Italië

De eerste sneeuwvlokken zijn in Italië alweer gevallen. Tijd om een mooie wintersport in Italië te boeken! Om je te helpen, hebben wij vijf geweldige bestemmingen voor je op een rij gezet. Voor stuntelige beginners, ervaren offpiste-helden en alles daartussenin!

1. Skiën van oktober tot juni in Passo Tonale

passo-tonale-passo-presena-wintersport-in-italie
Uitzicht van de Passo Presena (foto: Wikimedia)

Wereldberoemd omdat er zowel in de winter als zomer geskied kan worden: Passo Tonale. De bergpas bevindt zich op een hoogte van 1.880 meter, en ligt op de grens van de Italiaanse regio’s Lombardije en Trentino-Zuid-Tirol. Van eind oktober tot half juni ben je gegarandeerd van een goeie laag sneeuw voorzien. Hier kun je de indrukwekkende Presena-gletsjer op je knieën voor bedanken.

Het skioord is voornamelijk bedoeld voor jonge gezinnen en beginners, die terecht kunnen bij twee ski- en snowboardscholen: Tonale Presena en Ponte Tonale. Maar ook voor de gevorderden is er genoeg te beleven. Deze durfvals kunnen richting in het uitdagendere Ponte di Legno en Temù gaan, twee plekken die vanaf Passo Tonala per skilift te bereiken zijn.

En ook aan niet-skiërs die (gedwongen) meegaan op wintersport wordt gedacht. De gloednieuwe skilift brengt je naar Passo Presena, waar je op een hoogte van drieduizend meter bij het mooiste panoramauitzicht over de Italiaanse Alpen wegdroomt.

LEES OOK:
De bijzondere kant van het Lago Maggiore

Zorg er tijdens je verblijf voor dat je in ieder geval één keer uiteten gaat bij Hotel La Mirandola. Deze unieke stek bevindt zich hoog boven het resort en dateert uit de 12e eeuw. Pas op dat je niet teveel wijntjes achteroverslaat: het hotel is ’s avonds alleen te bereiken per sneeuwscooter.

Goed om te weten: Passo Tonale opent ieder jaar als eerste het skiseizoen.

Klik hieronder op ‘volgende’ om de rest van de sprookjesachtige lijst met wintersport-bestemmingen in Italië te bekijken.

Anne de Vries

Geschreven door Anne de Vries

Anne de Vries is een afgestudeerd journalist met grote passies voor reizen, cultuur en gastronomie. Ze houdt van Italië vanwege z'n diversiteit: je bent er nooit uitgekeken. Ook verorbert ze graag de Italiaanse maaltijden die haar Sardijnse schoonmoeder haar zo nu en dan voorschotelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Italiaanse film Le Confessioni

Italiaanse film: Le Confessioni

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?

Trump: de Amerikaanse Berlusconi?