in ,

Italië wil Engelse woorden verbieden in officiële communicatie

verbod op Engelse woorden in Italië
Komt er een verbod op Engelse woorden in Italië?

Het lijkt erop dat het gebruik van Engelse woorden binnenkort verboden wordt in Italië. Als het aan premier Giorgia Meloni ligt, wordt een nieuwe wet geïntroduceerd waarbij het gebruik van buitenlandse woorden in officiële communicatie bestraft kan worden met een boete tot wel 100.000 euro. De reden? Het beschermen van de Italiaanse taal en cultuur.

Anglomanie heeft gevolgen

Volgens het wetsvoorstel is het gebruik van Engelse woorden niet alleen een kwestie van mode, maar heeft het ook gevolgen voor de Italiaanse samenleving als geheel. De Italiaanse partij Fratelli d’Italia vindt de verspreiding van de Engelse taal vernederend en wil daarom dat ‘de taal van Dante’ binnen alle openbare instanties gebruikt wordt.

Niet alleen Engels

De nieuwe wet zal niet alleen betrekking hebben op het gebruik van Engelse woorden, maar op al het buitenlandse taalgebruik. De focus ligt echter wel op het Engels. Namen van functies moeten voortaan in het Italiaans zijn, tenzij er geen vertaling beschikbaar is. Buitenlandse bedrijven moeten er ook voor zorgen dat hun interne regels en arbeidscontracten in het Italiaans zijn opgesteld.

‘Bru-shetta’ of ‘bru-sketta’?

Er komt ook een comité dat zich zal bezighouden met het correct gebruik van de Italiaanse taal en de uitspraak ervan op scholen, in de media en in reclames. Dat betekent dat het strafbaar kan worden wanneer iemand ‘bru-shetta’ in plaats van ‘bru-sketta’ zegt. Eerder werd er al een wet aangenomen die de Italiaanse keuken moet beschermen en onlangs heeft het Italiaanse ministerie de Italiaanse keuken zelfs aangemeld als kandidaat voor de UNESCO Wereld Erfgoedlijst.

Bron: metronieuws.nl

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ChatGPT verboden in Italië

Italië zegt even ciao tegen chatbot ChatGPT

Zoals gebruikelijk zijn Italianen weer boos om eten

‘Aanval op de Italiaanse keuken’