Meer blogs over Italië

  • Wie vlucht en wie blijft - Napels
    in

    Wie vlucht en wie blijft – Elena Ferrante

    Onnavolgbaar, meeslepend, hartverscheurend, verslavend. Meestal zijn het woorden van de uitgever op de achterflap om een boek te verkopen. Maar dit zijn de woorden van Nederlands meest gerenommeerde boekrecensenten over de Napolitaanse romans van Elena Ferrante. En ik kan me er alleen maar bij aansluiten. Gisteren kwam het 3de deel uit: Wie vlucht en wie blijft. Prachtig is het verhaal […] More

  • in , ,

    Pasta di Janny

    Dat het leuk is en helemaal niet zo moeilijk om zelf pasta te maken, ontdekken steeds meer mensen. Op veel plekken kun je inmiddels workshops volgen over hoe je ravioli moet maken. Met het boek Pasta di Janny van Janny van der Heijden is er nu ook een mooi boek over pasta maken van Nederlandse […] More

  • pasta antonio carluccio
    in , ,

    Een week lang Pasta van Antonio Carluccio

    Het is een klassieker van een van de meest gerenommeerde koks als het gaat om de Italiaanse keuken. Het boek Pasta, vol met recepten over ravioli, penne, tortellini, rigatoni, spaghetti en de vele tientallen andere soorten met de meest interessante verrassende sauzen en vullingen. Het boek is ook interessant als je geen ervaring hebt, of van […] More

  • in , ,

    De Zuid-Italiaanse keuken: Proef Puglia

    Puglia (Apulië in het Nederlands) wordt in Italië zeer gewaardeerd als het gaat om het hooghouden van de kwaliteit in de keuken. Simpele gerechten met de goede ingrediënten. Dat is de sleutel. Eenvoud. Ik kreeg het kookboek Proef Puglia in handen, dat onlangs is uitgekomen bij Forte Uitgevers. Het heeft een prachtige vormgeving en zeker ook […] More

  • in , ,

    Koken voor kardinalen van Bartolomeo Scappi

    Historisch koken met de Italiaanse keuken is nu mogelijk met het boek van Bartolomeo Scappi: Koken voor kardinalen, het kookboek van de renaissance. Scappi leefde in de 16de eeuw en kookte voor kardinalen. Zijn kookboek in oud-Italiaans is onlangs knap vertaald naar het Nederlands. De Italiaanse keuken gaat ver terug Er zijn leuke verhalen op internet […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.