in ,

Liuk: het populairste waterijsje in Italië én Nederland!

Liuk
Liuk-ijsje op de redactie (foto: Edward Hendriks)

Wie denkt dat in Italië alleen maar ‘Italiaans’ schepijs wordt gegeten, heeft het mis! Ook populair zijn waterijsjes en zeker niet alleen bij kinderen. Ken je het citroenijsje Liuk al? Op de redactie van Dit is Italië hebben we er deze zomer heel wat verorberd.

Met die frisse citroensmaak ben je zó in Italië en het steeltje van echt Hollands drop maakt het helemaal af. Gelukkig zijn ze ook hier gewoon in de supermarkt te halen.

In Italië zijn ze zelfs zo fan van deze ijsjes van Algida (gewoon ‘Ola’ bij ons), dat ze door de grootste fans zelfs worden nagemaakt van klei: om altijd naar te kunnen kijken. Leuk, maar we eten dit ijsje toch liever op.

Hét grote pluspunt van Liuk: het ijsje is lekker fris, in plaats van te zoet, zoals vele (water)ijsjes. Heb je het ijsje helemaal opgegeten tot het stokje, dan wacht je nog een verrassing: het stokje zelf is van laurierdrop en smaakt geweldig in combinatie met het citroenijs.

Zodra de eerste zonnestralen doorbreken, duiken wij de diepvries in op zoek naar zo’n overheerlijk Liuk-ijsje.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

do's-don'ts-in-italie-deel-2

100 Do’s en don’ts in Italië (deel 2 – don’ts)

verona

Budgetvakantie in Verona