in , , , , ,

Livigno maakt zich op voor de FIS Snowboard World Cup

Snowboard World Cup in Livigno (foto's: Communigate PR)

Op dinsdag 10 maart vindt de finale van de FIS Snowboard World Cup plaats in Livigno. Die dag is Klein Tibet gastheer voor de wereldbekerwedstrijden. De grootste parallel-slalom biedt Livigno een mooi podium in aanloop naar het gastheerschap tijdens de Olympische Winterspelen 2026.

Na een succesvol 2019 met de titel Europese Sport Hoofdstad 2019 en de benoeming als gastheer voor de snowboard en freestyle onderdelen tijdens de Olympische Winterspelen Milano Cortino in 2026, begint Livigno het nieuwe jaar ook weer sterk met de bemachtiging van deze belangrijke rol in de snowboard scene.

Livigno maakt zich op voor de FIS Snowboard World Cup

Op zondag 8 en maandag 9 maart beginnen de voorbereidingen op de pistes in Livigno en de deelnames aan diverse activiteiten speciaal voor de deelnemers van deze wereldbekerwedstrijd. De internationale schijnwerpers staan op 10 maart volledig op Livigno gericht, voornamelijk op de locatie van de race, Campo Scoula. In de ochtend starten de kwalificatieronden om vervolgens tussen 13.00 en 14.00 uur plaats te maken voor de finales. De finales worden live uitgezonden op de RAI-kanalen en enkele buitenlandse televisiezenders.

Plattegrond Livigno

De volledige participanten lijst moest nog bekend worden gemaakt maar de aanwezigheid van Maurizio Bormolini, Italiaanse atleet uit het team Livigno, is al bevestigd. Met deze wedstrijd begint hij symbolisch aan de weg die hem naar de Olympische Winterspelen 2026 moet leiden. Bovendien kan dit de beslissende race voor hem zijn om de specialiteit cup te winnen.

Bron: persbericht Livigno Communigate PR

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italië in maart

Italië in maart

corona in Italië - coronavirus - paniek breekt los

Corona in Italië: de paniek slaat toe