in

Mooiste dorp van Italië 2019: Petralia Soprana

Mooiste dorp van Italië 2019 - Petralia Soprana
Mooiste dorp van Italië 2019: Petralia Soprana (beeld: YouTube)

Het Siciliaanse dorp Petralia Soprana – even landinwaarts ten zuiden van Cefalù gelegen – is verkozen tot mooiste dorp van Italië voor het jaar 2019.

Petralia Soprana ligt schilderachtig op een rotspunt op 1.147 m boven zee, even ten oosten van het lager gelegen Petralia Sottana.

Aan de finale deden 20 van de mooiste burchtdorpen van Italië (i borghi più belli d’Italia) mee. Eerdere mooiste dorpen van Italië waren Subiaco (Lazio), Mel (Veneto) en Guardagrele (Abruzzen).

Petralia Soprana: mooiste dorp van Italië in 2019
Zeldzame sneeuw in Petralia Soprana (beeld: YouTube)

Op de website van de Rai waren presentiefilms van alle deelnemende dorpen te zien. Het publiek kon stemmen op het dorp dat zij het mooiste vonden. De burgemeester van Petralia Soprana werd geroemd om zijn onaflatende promotie voor het dorp en de omliggende regio.

De overwinning wordt gevierd op het piazza van Petralia Soprana
De overwinning wordt gevierd op het piazza van Petralia Soprana (foto:
Comune di Petralia Soprana)

Het dorp heeft 3.359 inwoners, van wie er zo’n 1.000 in het oude centrum wonen. Het torent vanaf zijn rotspunt boven de omgeving uit. Dat het inderdaad een schitterend dorp is, is goed te zien op deze videobeelden.

Nog meer mooie opnamen van het Siciliaanse dorp:

Virtuele tour door Petralia Soprana via de GoPro:

Ben je komend jaar op Sicilië? Sla dan dit mooiste dorp van heel Italië niet over!

Petralia Sottana

Het stadje Petralia Sottana ligt een paar kilometer ten westen van Petralia Soprana op een richel, 1.000 m boven de vallei van Imera en 55 km ten zuiden van Cefalù in het Madonië-gebergte.

LEES OOK:
De gevolgen van verzet tegen de maffia

Ook Petralia Sottana is een mooi stadje om te bezoeken als je op Sicilië bent. Het is ook een vrij populair vakantieoord. In de Trinità-kerk kun je een mooi altaarstuk van Gian Domenico Gagini uit de 16de eeuw bekijken met scènes uit het leven van Jezus.

Bron: comune.petraliasoprana.pa.it

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Het strand van Bibione aan de Venetiaanse Rivièra

Venetiaanse Rivièra: 11 x het beste van Bibione en Lignano

De haven van Cagliari op Sardinië

Een dagje in Cagliari