in

Prinses Ariane trapt haar Italiaanse schoolavontuur af

Prinses Ariane begint aan haar Italiaanse school
Prinses Ariane begint aan haar Italiaanse school (foto: Z.M. de Koning/Koninklijk Huis)

Raad eens wie er zojuist geland is in Italië? Juist, onze eigen Prinses Ariane is gearriveerd, klaar om na de zomervakantie weer de schoolbanken in te duiken.

Het Koninklijk Huis trakteerde ons gisteren op een glimp van haar aankomst via een foto op Instagram. Op de foto zien we de 16-jarige prinses, stralend en al, met als achtergrond het schilderachtige United World College Adriatic, vlakbij het betoverende Triëst.

Bij de foto staat de nonchalante toelichting: ‘Aangekomen in Italië!’ En wie stond er achter de camera stond voor deze snapshot? Juist ja, haar eigen vader, Koning Willem-Alexander.

De jongste telg van Willem-Alexander en Koningin Máxima begint aan haar avontuur met het Internationaal Baccalaureaat. Even ter herinnering, het afgelopen schooljaar heeft ze met glans de 4de klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag afgerond.

Haar oudere zus, Prinses Alexia (18), heeft iets soortgelijks geflikt. Zij heeft deze zomer haar Internationaal Baccalaureaat gehaald aan het United World College of the Atlantic in Wales. In mei heeft ze haar examens afgerond na zo’n 2 jaar bloed, zweet en tranen.

En weet je wat nou zo leuk is? Alexia zat in de schoolbanken naast Leonor, de oudste dochter van de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia. Een heus koninklijk klaslokaal dus! Op dit moment geniet Alexia van een welverdiend tussenjaar.

Bron: Telegraaf

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe hondvriendelijk is Italië?

Hondvriendelijk Italië

Leugen en tovenarij - Elsa Morante

Leugens en tovenarij – Elsa Morante