in

Rai Uno vanuit Nederland via internet kijken

Rai Uno online kijken

Soms wil je een Italiaanse tv-zender bekijken (je hebt van die dagen). Geen probleem als je op dat moment in Italië bent (lucky you) of als je het uitgebreide tv-pakket van je kabelboer hebt. Maar dat heeft niet iedereen. Dan ga je toch gewoon naar de website van de Rai? Dat zou je denken. Helaas denken ze daar in Italië anders over. Bezoekers vanuit het buitenland worden geweerd. Hoe kun je nu toch Rai Uno online kijken?

Livestream Rai.tv niet beschikbaar

Deze boodschap krijgen geïnteresseerden te zien die de livestream van Rai.tv vanuit het buitenland willen bekijken: “We apologize. The content is not available due to copyright restrictions.” Internet zou internet niet zijn als er geen oplossing was. Die is er dan ook. Na het aanmaken van een account op bijvoorbeeld HideMyAss of een andere proxyservice en het downloaden van de bijbehorende software (je computer doet dan net alsof hij zich in Italië bevindt) kun je wel gebruik maken van Rai TV. Maar dat is toch een beetje een gedoe.

Rai.tv We apologize. The content is not available due to copyright restrictions.
Dit scherm krijg je normaliter te zien als je vanuit Nederland naar Rai.tv gaat om Rai Uno te kijken 

Rai Uno online kijken

Er is ook een eenvoudigere oplossing. Of je nu Italiaans wilt leren, alvast in de (zomer)vakantiestemming wilt komen of het gewoon leuk vindt om in het Italiaans tv te kijken (al was het maar vanwege de sexy presentatrices): hieronder kun je altijd live Rai Uno bekijken, ook vanuit Nederland. De reclame moet je dan maar even voor lief nemen: de banners kun je wegklikken met het kleine kruisje.

LEES OOK:  Festival di San Remo

Update mei 2014: nieuwe livestream van Rai Uno gevonden

Wacht totdat de banner verdwijnt, daarna kun je op het kleine kruisje in het midden klikken (goed mikken). Sorry voor deze lastige en steeds terugkerende banners. Nee, wij verdienen niks met deze reclame. Als je een betere stream weet, kun je die hieronder in de reacties opnemen.

Verwijderd i.v.m. onveilige bron.

Update december 2016

Via RaiPlay kun je de livestream van Rai Uno kijken.

Rai Uno vanuit Nederland via internet kijken
3.2 (6 stemmen)

Geschreven door Dit Is Italië

Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Loading…

Gardameer Italië

Voorjaarsvakantie plannen? Ga eens naar het Gardameer

Agriturismo: weer ‘ns wat anders dan de camping!