in

Rai Uno vanuit Nederland via internet kijken

Rai Uno online kijken

Soms wil je een Italiaanse tv-zender bekijken (je hebt van die dagen). Geen probleem als je op dat moment in Italië bent (lucky you) of als je het uitgebreide tv-pakket van je kabelboer hebt. Maar dat heeft niet iedereen. Dan ga je toch gewoon naar de website van de Rai? Dat zou je denken. Helaas denken ze daar in Italië anders over. Bezoekers vanuit het buitenland worden geweerd. Hoe kun je nu toch Rai Uno online kijken?

Livestream Rai.tv niet beschikbaar

Deze boodschap krijgen geïnteresseerden te zien die de livestream van Rai.tv vanuit het buitenland willen bekijken: “We apologize. The content is not available due to copyright restrictions.” Internet zou internet niet zijn als er geen oplossing was. Die is er dan ook. Na het aanmaken van een account op bijvoorbeeld HideMyAss of een andere proxyservice en het downloaden van de bijbehorende software (je computer doet dan net alsof hij zich in Italië bevindt) kun je wel gebruik maken van Rai TV. Maar dat is toch een beetje een gedoe.

Rai.tv We apologize. The content is not available due to copyright restrictions.
Dit scherm krijg je normaliter te zien als je vanuit Nederland naar Rai.tv gaat om Rai Uno te kijken 

Rai Uno online kijken

Er is ook een eenvoudigere oplossing. Of je nu Italiaans wilt leren, alvast in de (zomer)vakantiestemming wilt komen of het gewoon leuk vindt om in het Italiaans tv te kijken (al was het maar vanwege de sexy presentatrices): hieronder kun je altijd live Rai Uno bekijken, ook vanuit Nederland. De reclame moet je dan maar even voor lief nemen: de banners kun je wegklikken met het kleine kruisje.

Update: nieuwe livestream van Rai Uno gevonden

Wacht totdat de banner verdwijnt, daarna kun je op het kleine kruisje in het midden klikken (goed mikken). Sorry voor deze lastige en steeds terugkerende banners. Nee, wij verdienen niks met deze reclame. Als je een betere stream weet, kun je die hieronder in de reacties opnemen.

Via RaiPlay kun je de livestream van Rai Uno kijken. Helaas zijn alsnog veel programma’s geblokkeerd.

Geen livestream te zien? Dan heb je een VPN nodig

Nee, ze willen in Italië écht niet dat wij in Nederland meekijken. Je zult Rai Uno dus moeten foppen dat je in Italië zit. En dat doe je met een VPN (een Virtual Private Network). Dat is volkomen legaal en wordt gebruikt om anoniem op internet te kunnen surfen.

Een VPN is trouwens ook handig om het Italiaanse aanbod van Netflix te kunnen bekijken (normaal gesproken kun je alleen het Nederlandse of Belgische aanbod bekijken op basis van je IP-adres).

Een VPN gebruiken is inmiddels lang niet meer zo ingewikkeld als vroeger. Een kind kan de was doen, zogezegd.

VPN verbindt jouw apparaat via een versleutelde VPN-tunnel met het internet
VPN verbindt jouw apparaat via een versleutelde VPN-tunnel met het internet (bron: NordVPN)

Gratis is een VPN meestal niet (en dat raden we ook niet aan, vanwege de vele advertenties of mogelijk malware die zo wordt verspreid). En dat is eigenlijk precies de reden waarom je ook die stream op een of andere vage website niet meer wilt gebruiken.

Rai Uno live kijken via VPN

VPN, dus. Zelf hebben we goede ervaringen met NordVPN. Dit is een Panamese VPN-dienst die zeer stabiele verbindingen biedt én betaalbaar is. NordVPN is een favoriete provider vanwege de hoge mate van privacy die het bedrijf biedt aan mensen die anoniem willen blijven op internet. Ook is de software prettig in het gebruik en gemakkelijk te installeren.

Om Rai Uno live te streamen moet je even een account aanmaken (een proefabonnement van 3 dagen is gratis) en de VPN-app van NordVPN downloaden. Daarna kun je direct kijken. In het filmpje hieronder zie je hoe het werkt:

Dit kost het:

  • Een 3-jarig abonnement op NordVPN kost je slechts $ 2,75 per maand.
  • Als je een 2-jarig abonnement op NordVPN afneemt, dan betaal je slechts $ 3,29 per maand.
  • Bij een jaarabonnement kost NordVPN $ 5,75 per maand.
  • Je kunt ook een abonnement voor slechts 1 maand nemen. Dat kost dan $ 11,95.

Eerst testen hoe het werkt? NordVPN biedt ter kennismaking 3 dagen gratis gebruik van VPN-diensten aan. Je kunt direct een account aanmaken, de app downloaden en beginnen met kijken naar Rai Uno live!

Tip: vraag nu je NordVPN-proefabonnement aan.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaanse film: Io e te

Agriturismo: weer ‘ns wat anders dan de camping!