in

8 bingewaardige Italiaanse series op Netflix

Italiaanse series op Netflix kijken
Italiaanse series op Netflix kijken

Slecht weer? Kruip lekker onder een dekentje op de bank om een of meer van deze 7 beste Italiaanse series op Netflix te bingewatchen.

1. Gomorra (5 seizoenen)

De Italiaanse serie Gomorra op Netflix
De Italiaanse serie Gomorra op Netflix (bron: Netflix)

Heeft Gomorra nog een introductie nodig? Wij denken van niet. Vol spanning kijken miljoenen Italianen en liefhebbers van snoeiharde maffiaseries over de hele wereld steeds weer uit naar een nieuw seizoen van de serie waarin er geen helden maar slechts losers zijn. En toch blijft het boeien en willen we weten hoe het afloopt met Genny en Ciro. Niet voor tere zieltjes, maar dat wist je al.

2. Suburra (2 seizoenen)

De Italiaanse serie Suburra op Netflix
De Italiaanse serie Suburra op Netflix (bron: Netflix)

Heb je de film Suburra met plezier gezien? Of heb je genoten van Gomorra? Dan zul je ook van deze Netflix Original genieten. De serie laat zien hoe de Romeinse onderwereld vervlochten is met de bovenwereld, met de politiek en zelfs met katholieke machthebbers in het Vaticaan.

3. Nero a metà (1 seizoen)

De Italiaanse serie Nero a metà op Netflix
De Italiaanse serie Nero a metà op Netflix (bron: Netflix)

Hou je van het thema ‘ervaren rechercheur moet samenwerken met groentje’? Waarbij er vele doden vallen en de rechercheurs op jacht moeten naar de dader? En dat ook nog eens tegen de achtergrond van het mooie, maar ook criminele Rome? Dan is dit helemaal jouw serie.

4. Baby (2 seizoenen)

De Italiaanse serie Baby op Netflix
De Italiaanse serie Baby op Netflix (bron: Netflix)

Verveelde rijke tieners uit Rome zijn hun gespreide bedje beu en duiken de onderwereld in. Prostitutie, geweld en opnieuw de vervlechting van bovenwereld en misdaad. Speciaal voor de liefhebbers van series waarin jongeren in de problemen raken.

5. Il Processo (1 seizoen)

De Italiaanse serie Il Processo op Netflix (bron: Netflix)

Il Processo is een gloednieuwe Italiaanse serie op Netflix, waar hij eind 2019 was te zien. De serie kreeg goede kritieken, maar te weinig kijkers. Dus een 2de seizoen zit er hoogstwaarschijnlijk niet in.

Maar ook dit eerste seizoen is het kijken waard. In 8 afleveringen onder hoogspanning zien we hoe de moord op een 17-jarig meisje officier van justitie Elena Guerra persoonlijk raakt en hoe advocaat Ruggero Barone koste wat het kost carrière wil maken. Dan is er ook nog de verhaallijn van de verdachte Linda, die claimt onschuldig te zijn.

6. First Team: Juventus (2 seizoenen)

De Italiaanse serie First Team: Juventus op Netflix
De Italiaanse serie First Team: Juventus op Netflix (bron: Netflix)

Geen trek in moord en doodslag maar wel in zinderende spanning? Waarom probeer je dan niet eens First Team: Juventus, waar je de oudste voetbalclub van Italië volgt op de weg naar hun 7de Italiaanse titel op rij. Meeslepender en spannender dan je denkt!

7. Luna nera (1 seizoen)

De Italiaanse serie Luna nera op Netflix
De Italiaanse serie Luna nera op Netflix (bron: Netflix)

Een gloednieuwe Italiaanse Netflix Original, dat is Luna nera. Het draait om het tienermeisje Luna dat in de 17de eeuw ontdekt dat haar toekomst binnen een heksenfamilie ligt. Juist op dat moment maakt de vader van haar vriendje jacht op heksen…

8. Summertime (1 seizoen)

De Italiaanse serie Summertime op Netflix (bron: Netflix)

Summertime is een nieuwe Italiaanse serie die perfect is om te kijken in de zomervakantieperiode. Zeker als je van young adult houdt. De serie neemt je in 8 delen mee naar de Adriatische kust waar Summer besluit alles anders te doen dan haar ouders en verliefd te worden op Alessandro, die uit een totaal ander milieu komt. De 2 Italiaanse jongeren beleven de zomer van hun leven. Gebaseerd op een boek van Federico Moccia.

Meer Italiaanse series kijken?

Vind je het aanbod Italiaanse films bij Netflix Nederland of Netflix België wat te mager? Kijk dan eens op de Italiaanse Netflix. Hiervoor heb je wel een VPN-verbinding nodig, maar dat is makkelijker dan je denkt.

💡Hoe je de Italiaanse Netflix via VPN bekijkt leggen we je uit in dit duidelijke stappenplan.

Jouw favoriete Italiaanse series op Netflix?

En zit er iets voor je bij? Weet je nog andere (nieuwe) Italiaanse series op Netflix? Geef je tips hieronder gerust aan ons door.

Heb je liever Italiaanse films dan series? Ook dan kun je zeker wat van je gading vinden op Netflix. Denk alleen al eens aan het magistrale The Two Popes met Anthony Hopkins als paus Benedictus en Jonathan Pryce als paus Franciscus.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pasta Grannies kookboek 01

Pasta grannies van Vicky Bennison

negatief reisadvies italie verzekering risicogebied

Reizen naar risicogebied: hoe zit het ook alweer met de verzekering?