in

VPN: Italiaanse films en series kijken via de Italiaanse Netflix

Netflix Italië via VPN

Netflix heeft tv-kijken voorgoed veranderd, op een soortgelijke manier als de iPhone de telefoon heeft veranderd. Maar liefhebbers van Italiaanse films en series op Netflix komen er wel wat bekaaid af. Sowieso moet de rest van de wereld het met veel minder aanbod doen dan Amerika. Maar wat voor ons Italië-liefhebbers nog erger is dat we zo weinig leuke Italiaanse films en series kunnen zien vanuit Nederland of België!

Ja, we hebben de series Suburra, Gomorra en Baby, die stuk voor stuk uitstekend zijn. Maar dan houdt het Italiaanse aanbod in Nederland en België wel zo ongeveer op.

Het beperkte Italiaans aanbod aan series op Netflix
Het beperkte Italiaans aanbod aan series op Netflix in Nederland

Netflix in Italië kijken

Als je toevallig in Italië bent heb je geluk. Je kunt daar gewoon met je Nederlandse of Belgische Netflix-abonnement inloggen. En dan zie je het Italiaanse aanbod. Niet dat dat zo veel groter is dan het aanbod hier (eerder zijn er mínder films en series te zien), maar het is wél anders.

In Italië kun je namelijk films en series zien die je hier nooit te zien krijgt. Netflix heeft voor ieder land namelijk een eigen aanbod samengesteld. Dat heeft niets te maken met de taal die je hebt ingesteld. Jouw locatie en wat je mag zien leidt Netflix af aan je IP-adres.

Maar als we Netflix nu eens laten denken dat we in Italië zijn door een Italiaans IP-adres te nemen? Precies, dan kunnen we die Italiaanse films en series gewoon zien. Leuk om je Italiaans bij te spijkeren of om weer eens wat anders te zien (veel aanbod is ook beschikbaar met Engelse ondertiteling).

Het antwoord is VPN

Met een VPN (een Virtual Private Network of een ‘virtueel privénetwerk’ in het Nederlands) kun je jezelf een anoniem IP-adres uit een ander land aanmeten.

Met een Virtual Private Network wordt je verbinding met het internet omgeleid via een externe server die door een VPN-serviceprovider wordt beheerd. Al het netwerkverkeer tussen jouw computer en de VPN-server wordt via een beveiligde virtuele tunnel geleid.

Zo werkt VPN: 1. Jouw apparaat; 2. Versleutelde VPN-tunnel; 3. Het internet
Zo werkt VPN: 1. Jouw apparaat; 2. Versleutelde VPN-tunnel; 3. Het internet (bron: NordVPN)

Daarnaast worden alle verzonden en ontvangen gegevens versleuteld. Jouw computer (of een ander internetapparaat zoals een tablet of een mobiele telefoon) krijgt het IP-adres van de VPN-server, waardoor je echte identiteit beschermd blijft.

Voor websites is jouw locatie die van de server, en niet die van jouw computer. Om deze reden is VPN op dit moment ook aan een sterke opmars bezig. Veel mensen willen niet dat malafide bedrijven, hackers of overheden mee kunnen kijken met wat ze aan het doen zijn.

Rai Uno kijken vanuit Nederland

Een ander voordeel van VPN is dat blokkades voor landen zo niet meer werken. Met een VPN kun je dus die kinderachtige blokkade van Rai Uno omzeilen. Jouw computer vertelt de website van Rai Uno tenslotte dat je gewoon in Italië zit…

Rai Uno bekijken vanuit Nederland of België: ook dat kan met een VPN. In dit filmpje laten we je zien hoe makkelijk het is, als je de app eenmaal hebt gedownload en een account op NordVPN hebt:

Behalve Rai Uno kun je dus ook het aanbod van Netflix Italia zien. Uiteraard moet je hiervoor wel een Netflix-abonnement hebben. En je hebt dus VPN-software nodig, maar dat is zo gepiept.

Is VPN legaal?

Mag je wel een VPN gebruiken? Ja, in vrijwel alle landen is het gebruik van de beveiligde virtuele tunnel die VPN biedt toegestaan. (In Noord-Korea, China en Eritrea dan weer niet, maar dan noem je er ook een paar.)

VPN is gewoon een dienst waarmee je veel veiliger kunt internetten, wat geen overbodige luxe blijkt als je alle schandalen rondom fraude en privacy hoort. Op de website van de Consumentenbond vind je meer informatie over het gebruik van VPN.

Hieronder laten we je zien hoe je in no-time verbinding met een Italiaanse VPN-server maakt. Hiervoor gebruiken we de app van NordVPN, een betrouwbare VPN-provider die stabiele verbindingen biedt en privacy heel belangrijk vindt.

Stappenplan om de Italiaanse Netflix te bekijken

Oké, zit je er klaar voor? Hier volgt het stappenplan om het Italiaanse Netflix-aanbod te kunnen bekijken. Het is echt niet zo moeilijk als je denkt. Als je een app op je telefoon kunt installeren, dan kun je ook een verbinding via een VPN maken.

1. Maak een proefaccount aan bij NordVPN

Er zijn verschillende VPN-aanbieders waar je gemakkelijk en veilig een VPN-verbinding aan kunt leggen. Een gratis VPN-provider is lastig te vinden en raden we je niet aan, vanwege de grote kans op malware en geïnjecteerde advertenties. Of er is een beperking op de limiet aan data die je mag gebruiken, waardoor het niet zo geschikt is om er video mee te bekijken.

Wil je toch een gratis VPN-aanbieder, bekijk dan even dit lijstje van de Consumentenbond.

Een betaalde VPN-provider met een goede en veilige service hoeft echter niet meer te kosten dan een paar euro per maand.

gratis proefabonnement NordVPN

We hebben goede ervaringen met NordVPN. Hier kun je ook een proefabonnement aanvragen dat je 3 dagen geheel vrijblijvend kunt proberen.

NordVPN trial

2. Bevestig je e-mailadres en geef een wachtwoord op

Je krijgt een activitatielink naar het door jou opgegeven e-mailadres gestuurd. Klik erop om je account te activeren en je wachtwoord op te geven.

NordVPN trial activeren
Let op: de e-mail kan in je spambox belanden
Let op: de e-mail kan in je spambox belanden

3. Download de VPN-app

Je kunt de VPN-app voor zowel je mobiele apparaat als je computer downloaden. In dit voorbeeld maken we gebruik van de app voor een Mac, maar met een pc werkt het op een soortgelijke manier.

De VPN-app van NordVPN in de App Store
De VPN-app van NordVPN in de App Store

4. Open de app en login

Als de app is gedownload kun je inloggen met je e-mailadres en je zelfgekozen wachtwoord.

inloggen VPN

5. Schakel de VPN in

Aan de bovenkant van het venster zie je een schakelaar. Zet die op aan en je bent via de VPN verbonden. Je hebt nu een anoniem IP-adres, zolang je de schakelaar op aan hebt staan en je de app geopend hebt. Maar zoals je kunt zien bevindt de server zich nog wel steeds in Nederland (en als je in België bent, vanuit België).

VPN Nederland

6. Klik op Italië

Om je nu voor te doen als een computer uit Italië hoef je alleen maar in het kaartje op Italië te klikken. Nu ben je voor het internet iemand uit Italië en kun je inloggen op de Italiaanse Netflix.

VPN Italië

7. Log opnieuw in op Netflix

Ben je automatisch ingelogd op Netflix? Log dan eerst uit, zodat Netflix opnieuw je IP-adres kan bepalen. Doe je dat niet, dan zie je nog steeds het aanbod uit Nederland of België.

8. Klaar! Geniet van het Italiaanse Netflix-aanbod

Als je weer bent ingelogd zie je direct het Italiaanse Netflix-aanbod. Aan de taal van Netflix verandert trouwens niets; die blijft gewoon op het Nederlands staan.

Netflix Italië

Wat heeft Netflix Italië te bieden?

Wat kun je dan zoal zien op de Italiaanse Netflix? Het aanbod is voor een groot deel hetzelfde als dat in Nederland en België, maar er zitten wel wat pareltjes tussen die het de moeite waard maken.

Zo zou ik zelf graag nog eens de The Borgias met Jeremy Irons afkijken (ik heb alleen de eerste twee seizoenen gezien).

Naast deze geweldige serie over een corruptie Vaticaan-familie is ook de Brits-Italiaanse televisieserie over de familie Medici aan te raden. Zij heersten over de Republiek Florence in de 15de eeuw.

Je kunt op Netflix Italië vanzelfsprekend ook Italiaanse documentaires zien. De korte documentaire over Roberto Saviano, de auteur van Gomorra, lijkt me interessant.

Sacro GRA is een documentaire over het leven langs de A90 (de Grande Raccordo Anulare), de rondweg van Rome. Deze film won een Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië.

Hiernaast kun je in Italië ook kijken naar Netflix Original Call me Francis over de geestelijke Jorge Bergoglio die later paus Franciscus zou worden.

Als je geïnteresseerd bent in de Italiaanse politiek, dan is de film over het fenomeen Beppe Grillo van de Vijfsterrenbeweging mogelijk interessant voor je.

Ben je liefhebber van tranentrekkende Italiaanse films? Dan vind je onder andere Cinema Paradiso en La vita è bella op de Italiaanse afdeling van Netflix.

Met ondertiteling

Oorspronkelijke Italiaanse films en series kun je kijken in het Italiaans met Engelse ondertitels. In sommige gevallen zijn ook Italiaanse ondertitels of zelfs Nederlandse ondertitels aanwezig.

Goed om je Italiaans te oefenen, dus!

Italiaanse films met Nederlandse ondertiteling
Italiaanse films met Nederlandse ondertiteling

Netflix USA

Met een VPN kun je natuurlijk niet alleen het Italiaanse aanbod zien, maar ook het aanbod in andere landen. Het enige wat je hoeft te doen is in de NordVPN-app op het land van jouw keuze te klikken en je bevindt je virtueel in dat land.

Het interessants is wellicht het Amerikaanse aanbod van Netflix. Op Netflix USA is het aanbod van films en series ongeveer dubbel zo groot als hier.

Je ziet dan films en series die hier nog lang niet of misschien wel nooit op Netflix verschijnen. Het aanbod van de Amerikaanse Netflix is voor veel mensen reden nummer één om een VPN-verbinding op te zetten.

Mag het van Netflix?

We zeiden het al: het is niet illegaal om een VPN te gebruiken.Uiteindelijk mag jij zelf weten of je anoniem over internet surft of dat je je eigen IP-adres gebruikt. Je zult niet door Netflix voor de rechter worden gesleept en je account zal ook niet worden afgesloten omdat je een VPN gebruikt.

Je kunt dus gewoon een VPN gebruiken en dan inloggen op je (betaalde) Netflix-account. Natuurlijk is het duidelijk dat Netflix liever elk land een eigen aanbod voorschotelt, anders hadden ze wel een aanbod voor iedereen gepresenteerd.

Om te voorkomen dat iedereen via een VPN-verbinding de krenten uit de pap gaat pikken, probeert Netflix sommige VPN-verbindingen echter wel te blokkeren. Grote VPN-providers als NordVPN hebben meer dan genoeg servers om direct weer nieuwe verbindingen op te kunnen zetten.

NordVPN: gratis proefabonnement VPN

NordVPN is een VPN-dienst die zeer stabiele verbindingen biedt én betaalbaar is. Deze aanbieder is veel veel mensen een favoriete provider vanwege de hoge mate van privacy die het bedrijf biedt aan hen die anoniem willen blijven op internet.

De encryptie is van militair niveau en de datalimieten zijn oneindig. Met NordVPN kun je dus ongelimiteerd naar Netflix of Rai Uno kijken.

Ook is de software prettig in het gebruik en gemakkelijk te installeren.

  • Als je een 2-jarig abonnement op NordVPN afneemt, dan betaal je slechts $ 3,29 per maand.
  • Er is nu tijdelijk ook een actie van $ 2,75 per maand voor een 3-jarig abonnement.
  • Bij een jaarabonnement kost NordVPN $ 5,75 per maand.
  • Je kunt ook een abonnement voor slechts 1 maand nemen. Dat kost dan $ 11,95. Handig als je al het Italiaanse aanbod op Netflix in één maand af wilt werken.

Eerst testen hoe het werkt? NordVPN biedt ter kennismaking 3 dagen gratis gebruik van VPN-diensten aan. Je kunt direct een account aanmaken, de app downloaden en beginnen met kijken naar de Italiaanse Netflix!

Je hoeft hiervoor alleen maar een e-mailadres en een wachtwoord op te geven, zoals in het stappenplan hierboven omschreven. Het proefabonnement stopt automatisch.

Bekijk nu het aanbod op NordVPN.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Strada del Prosecco: de mooiste route door het Prosecco-gebied

President Mattarella spreekt zijn veto over de nieuwe regeringscoalitie uit

Italia quo vadis?