in

’s Werelds eerste Lambo art car verkocht met NFT

Kunstenaar Pablo Lücker beschildert de Lamborghini Aventador SV (foto: Jan-Willem Kok)

NFT-label ENVOY Network en de Nederlandse contemporary artist Pablo Lücker hebben de handen ineengeslagen. Op donderdag 18 november, in RAI Amsterdam, wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst de NFT-drop Wen Lambo gelanceerd. Dit is een one-of-a-kind kunstwerk dat gecombineerd wordt met een Lamborghini Aventador SV, custom-painted door Pablo Lücker, ter waarde van 500.000 dollar.

De gelukkige koper van de NFT (Non-fungible token; een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten) zal dus eigenaar worden van niet alleen het ‘Wen Lambo’ kunstwerk, dat vernoemd werd naar de populaire crypto-term, maar ook krijgt hij of zij de unieke Lamborghini afgeleverd. Waar dan ook ter wereld, verzorgd door VDM Cars.

In het gezelschap van Pablo Lücker zullen beide items gepresenteerd worden tijdens een exclusieve release op de Masters Expo in Amsterdam, van 18 tot 22 november, waar iedere bezoeker het geheel kan bewonderen. Via wenlambo.pablolucker.com kan er vervolgens op geboden worden.

Kunstenaar Pablo Lücker

Vernoemd naar Pablo Picasso werd Lücker geboren in een artiestenfamilie in Roermond. Hij maakte eerder onder andere designs voor Ray-Ban en W Hotels en staat bekend om zijn opvallende handschrift, het zogenoemde ‘Dream script’, waarmee hij emoties op visuele wijze uitdrukt in plaats van met letters. Deze stijl heeft hij ook toegepast op de unieke Lamborghini die geveild gaat worden.

Pablo Lücker: “Met mijn kunst vertel ik verhalen. Deze geweldige auto zal laten zien hoe ik denk dat de toekomst ervoor staat: met crypto, blockchain en aanverwante zaken. Ik geloof dat de wereld steeds meer digitaliseert en als hedendaagse artiest wil ik vooraan staan in deze ontwikkeling en innovatie. Hopelijk zullen andere kunstenaars ook de voordelen in zien van het werken met NFT’s. De technologie maakt kunstenaars onafhankelijker. Het kopen en verkopen van NFT kunst is eerlijker, omdat de sector zichzelf reguleert. Daar sta ik helemaal achter.

Wen Lambo door Pablo Lücker (foto: Jan-Willem Kok)

Wen Lambo

Opgezet door een internationaal adviesteam met expertise op het gebied van muziek, technologie, entertainment en games, is deze ‘Wen Lambo’-drop een van de meest opzienbarende releases van ENVOY tot nu toe. Hun eerste NFT, ‘Decentraboard’, verscheen op 14 augustus en bestond uit de allereerste billboard-versie van een NFT. Binnen minuten was het uitverkocht. De kunstwerken van de eigenaren waren te zien op Times Square in New York en reizen nu de hele wereld over.

Pablo Lücker aan het werk (foto: Milan Gino)

Bram Verstraeten, CEO van ENVOY Network: “Het concept van deze bijzondere Wen Lambo NFT bedachten we na een brainstormsessie met Pablo, over hoe crypto currency de wereld aan het veranderen is. Ik ben heel trots op deze samenwerking en kan me geen betere manier bedenken om dit NFT-project te lanceren dan op de Masters Expo in Amsterdam. Er is iemand op deze wereld die héél gelukkig gaat zijn met deze geweldige sportauto binnenkort.

The artist and the Lambo (foto: Milan Gino)

Bron: persbericht COLLABBURO

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ravenna: 14 tips en bezienswaardigheden

Dromen, durven, doen: op weg naar Italië – deel 6