in , ,

Supermaan boven het Forum Romanum

‘Hè? Is dat alles?’ Voor sommige Romeinen viel de langverwachte supermaan boven de eeuwige stad wat tegen. Na een bewolkte maandag, leek een compleet heldere dinsdagavond de beste kans de kolossale maan te zien. Maar toen de volle superluna eenmaal opkwam leek hij toch kleiner dan waar de meeste toeschouwers op hoopten.

Voor het eerst sinds 1948 was de volle maan weer zo dicht bij de aarde. Al is de afstand nog altijd ruim 356 duizend kilometer. Daardoor lijkt de maan een stuk groter en is hij ook een stuk helderder. In Italië was de supermaan maandag door de bewolking maar op een paar plekken echt goed te zien, waaronder in Venetië.

Nieuwe kans in 2034

Op veel andere plaatsen was het wachten tot dinsdag, toen Italië grotendeels onbewolkt was. Boven het eeuwenoude Romeinse Forum Romanum leverde het voor tientallen toeschouwers een spektakel op. Na deze maand draait de maan weer van de aarde af. Pas in 2034 komt er een nieuwe kans de supermaan te zien.

Foto supermaan: Rop Zoutberg

Geschreven door Rop Zoutberg

Rop Zoutberg is correspondent in Italië voor het NOS Journaal en woont in Rome. Naast berichten voor radio en televisie over Italië fotografeert hij veel, zijn grote passie. 'Italië is echt een thuis voor me geworden nadat ik lange tijd in Spanje woonde. Wat me fascineert is de lappendeken aan regio’s, die echt totaal verschillend zijn. Daardoor blijf ik reizen en ontdekken.' Zijn favoriete stad is Napels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The Italian Dinner

The Italian Dinner

de Italiaanse badjas

Column: de Italiaanse badjas