in , ,

The Borgias nu ook in Nederland op tv

The Borgias

Liefhebbers van Godfather-films en -boeken opgelet! De Avro zendt deze zomer het eerste seizoen van de Amerikaanse serie The Borgias uit. Echte Italofielen kennen het verhaal van deze op macht beluste familie waarschijnlijk wel. Het verhaal is ook eerder uit de doeken gedaan in verschillende series, films en boeken. Bijvoorbeeld in Mario Puzo’s (bekend als schrijver van De Peetvader) De Familie.

Cesare en Lucrezia
Cesare Borgia – de zoon van – en zijn 12-jarig zusje Lucrezia. Uiteindelijk zal hij van niemand meer houden dan van haar.

Eind van de 15de eeuw

Het verhaal begint aan het eind van de 15de eeuw. De tijd van grote inventiviteit en intellectuele prestatie, niet in de laatste plaats door grootheden als Leonardo Da Vinci en Michelangelo en ook de tijd van zedeloosheid en moreel verval.

Maar nog meer is het de tijd van de Spaanse adellijke familie Borja (in het Italiaans verbasterd tot Borgia), die een gooi doet naar de macht door pater familias Rodrigo Borgia aan het pausdom te helpen. Dat daarvoor wat smeermiddelen en enige lichte pressie moeten worden gebruikt, maakt niet uit. Het gaat om het doel en dat is heilig. God zelf zou het zo hebben gewild.

De renaissance in beeld

Jeremy Irons speelt zijn rol als machtswellusteling annex paus formidabel en de productiewaarde ligt uitzonderlijk hoog voor een tv-serie. Elke scène ademt de renaissance.

Enigszins afbreuk aan dit zorgvuldig gesmede beeld doen de Engelse stemmen van de acteurs. Daar hadden we liever Italiaans en Latijn gehoord. Maar dan was de serie waarschijnlijk niet zo’n hit in Amerika geworden.

Leuk detail: de Venlose Lotte Verbeek speelt de rol van de minnares van de Heilige Vader: Giulia Farnese.

Excessen

Het verhaal van The Borgias stapelt intrige op intrige en de excessen van de Borgia’s worden steeds grotesker. Dat moet wel fout aflopen. Hoe, dat kun je op zaterdag om 22.30 uur.

Eerste aflevering gemist? Geen nood, je kunt die terugkijken op de website van de Avro of natuurlijk op Uitzending Gemist.

💡Tip: wil je The Borgias nog bekijken? Dan kun je terecht op de Italiaanse versie van Netflix!

Cast van The Borgias

  • Rodrigo Borgia – Jeremy Irons
  • Cesare Borgia – François Arnaud
  • Lucrezia Borgia – Holliday Grainger
  • Giulia Farnese – Lotte Verbeek
  • Juan Borgia – David Oakes
  • Giuliano della Rovere – Colm Feore
  • Ascanio Sforza – Peter Sullivan
  • Vanozza Cattaneo – Joanne Whalley
  • Micheletto – Sean Harris

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eataly Torino

Eataly Torino: walhalla van eten en drinken op z’n Italiaans

Ferrari F40

De mooiste en snelste Italiaanse bolides