in , ,

The Borgias nu ook in Nederland op tv

The Borgias

Liefhebbers van Godfather-films en -boeken opgelet! De Avro zendt deze zomer het eerste seizoen van de Amerikaanse serie ‘The Borgias’ uit. Echte Italofielen kennen het verhaal van deze op macht beluste familie waarschijnlijk wel. Het verhaal is ook eerder uit de doeken gedaan in verschillende series, films en boeken. Bijvoorbeeld in Mario Puzo’s (bekend als schrijver van De Peetvader) De Familie.

Het verhaal begint aan het eind van de 15de eeuw. De tijd van grote inventiviteit en intellectuele prestatie, niet in de laatste plaats door grootheden als Leonardo Da Vinci en Michelangelo en ook de tijd van zedeloosheid en moreel verval. Maar nog meer is het de tijd van de Spaanse adellijke familie Borja (in het Italiaans verbasterd tot Borgia), die een gooi doet naar de macht door pater familias Rodrigo Borgia aan het pausdom te helpen. Dat daarvoor wat smeermiddelen en enige lichte pressie moeten worden gebruikt, maakt niet uit. Het gaat om het doel en dat is heilig. God zelf zou het zo hebben gewild.

Cesare en Lucrezia
Cesare Borgia – de zoon van – en zijn 12-jarig zusje Lucrezia. Uiteindelijk zal hij van niemand meer houden dan van haar.

De renaissance in beeld

Jeremy Irons speelt zijn rol als machtswellusteling annex paus formidabel en de productiewaarde ligt uitzonderlijk hoog voor een tv-serie. Elke scène ademt de renaissance. Enigszins afbreuk aan dit zorgvuldig gesmede beeld doen de Engelse stemmen van de acteurs. Daar hadden we liever Italiaans en Latijn gehoord. Maar dan was de serie waarschijnlijk niet zo’n hit in Amerika geworden.

LEES OOK:
Column: my big fat Italian wedding

Leuk detail: de Venlose Lotte Verbeek speelt de rol van de minnares van de Heilige Vader: Giulia Farnese.

Het verhaal van The Borgias stapelt intrige op intrige en de excessen van de Borgia’s worden steeds grotesker. Dat moet wel fout aflopen. Hoe, dat kun je op zaterdag om 22.30 uur. Eerste aflevering gemist? Geen nood, je kunt die terugkijken op de website van de Avro of natuurlijk op Uitzending Gemist.

Cast van The Borgias

Rodrigo Borgia – Jeremy Irons
Cesare Borgia – François Arnaud
Lucrezia Borgia – Holliday Grainger
Giulia Farnese – Lotte Verbeek
Juan Borgia – David Oakes
Giuliano della Rovere – Colm Feore
Ascanio Sforza – Peter Sullivan
Vanozza Cattaneo – Joanne Whalley
Micheletto – Sean Harris

Beoordeel dit artikel

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Cantina Anna Maria Abbona

Een bezoek aan de wijnboerderij van Anna Maria Abbona

Venetië Italië

Op reis naar Italië