in , ,

Eataly Torino: walhalla van eten en drinken op z’n Italiaans

Eataly Torino
Eataly Torino

Op precies anderhalf uur rijden van bij ons bevindt zich het walhalla van eten en drinken, Eataly in Torino. 


Het zicht bij aankomst is niet bemoedigend: men heeft niet de moeite genomen om ook maar enige bewegwijzering ernaartoe aan te brengen, mensen met karretjes gevuld met water en andere etenswaren komen af en aan alsof het een ordinaire supermarkt betreft, en de buurt biedt een eerder troosteloze aanblik met veel beton en parkings.

Ben je echter bereid om je eerste scepticisme te vergeten, dan ontdek je een verborgen parel rond alles wat met eten en drinken in Italië te maken heeft. En wat voor spijzen dan nog: enkel de beste kwaliteit, bij voorkeur zo natuurlijk mogelijk en een onvoorstelbaar gamma aan o.a. olijfolie, pasta, confituren (zoet en zout), koekjes, azijnen, kruiden en andere lekkernijen.

Italiaanse specialiteiten

Daarnaast is er ook een zeer uitgebreide keuze aan alle Italiaanse kazen die je je maar kan voorstellen, idem dito voor wat betreft ham en andere charcuterie, allemaal aantrekkelijk gepresenteerd. Tevens is er verse vis te krijgen, alsook schaaldieren, een verse vleesstand en een indrukwekkende variëteit aan olijven, alsook een groenten- en fruitstand.

Beneden is er een birreria én daarnaast uiteraard een indrukwekkend assortiment aan wijn, van 1,8 euro per liter van het vat tot flesjes van meer dan 400 euro. Iedereen komt dus aan zijn trekken.

Eataly Torino

Lang geleden dat ik nog zo glunderend heb lopen winkelen, kuierend tussen de lekkerste Italiaanse hapjes die je kan bedenken, allemaal uitgestald met oog voor detail en esthetiek, al mijn zintuigen werden aangenaam geprikkeld.

Restaurantjes

En als top of the bill en onvermijdelijk voor echte Italianen die – net als ik – grote honger krijgen van al dat lekkers te zien maar liefst 8 restaurant(jes), het merendeel met krukken aan een toog, enkele ook met tafeltjes, elk volgens zijn eigen specialiteit.

Er is een vleesrestaurant, één enkel met vis, één met kaasschotels en charcuterie, louter groenten, een pastaresto, een brooderie, een patisserie, vanzelfsprekend een gelateria, bij het bierhuis hoort een hamburger-worst eetplaats en bij de wijn is er een wijnproefplek waar je elke week vier andere wijnen blind kan proeven voor 9 euro.

Eataly Torino

Net voor ons vertrek nog een ijsje, een knapperende cornet en met daarop frula (als ik dit goed onthouden heb) een combinatie van aardbeien en een soort wijn, om duimen en vingers af te likken!

Slow food

Als jullie nu beginnen denken dat ik aandelen gekocht heb in Eataly en het daarom zo aanprijs… dat is niet zo, we zijn gewoon allebei én gek op lekker eten en drinken én ze volgen daar de door ons zeer gewaardeerde principes van de slow food-beweging én we kunnen ons perfect vinden in hun huisslogan: ‘Het leven is te kort om niet lekker te eten en te drinken’.

Eataly – alti cibi
Via Nizza, 230 int. 14 – 101026
Torino Box Informazioni:
Tel. +39.011.19506801

Eataly Torino is alle dagen open van 10.00 tot 22.30 uur.
De restaurants van 11.45 tot 15.15 uur en van 18.45 tot 22.15 uur.

Ook lekker: het Eataly-kookboek voor eigentijds Italiaans koken!

Tekst en foto’s door Natascha van Agriturismo Verdita (Merana, Piëmonte)

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Langhe Roero

Ontdek de romantische route van het Langhe- en Roero-gebied

The Borgias

The Borgias nu ook in Nederland op tv