in , ,

Top 5: beste Italiaanse kookboeken

Welke Italiaanse kookboeken moet je écht hebben?

de beste italiaanse kookboeken

De beste Italiaanse kookboeken kiezen, da’s nog niet makkelijk. Er zijn tanti, maar dan ook tanti kookboeken op de markt. Er zijn de buitenlandse topkoks, zoals Jamie Oliver. De Nederlandse ramsj met recepten van onduidelijke herkomst. Historische kookboeken en de echte dikke bijbels zonder plaatjes. En dan is er de meest prangende vraag: wat is nou écht Italiaans?

Ik geef je mijn top vijf van kookboeken die in het Nederlands beschikbaar zijn. Maar laat ik dit vast verklappen: de schrijvers zijn allemaal Italianen.

beste Italiaanse kookboeken: zilveren lepel1. De zilveren lepel 

De zilveren lepel. De papieren versie is een dikke pil van zo’n vijfhonderd pagina’s met weinig plaatjes. Maar dit zijn de echte klassiekers. Italiaans zoals het heurt. Als je je toch wilt verlekkeren aan plaatjes kun je de website bezoeken of Il cucchiaio d’argento volgen op Facebook. Deze zijn echter alleen beschikbaar in het Italiaans.

In dit boek (maar ook in nummer 2, dat eigenlijk een gedeelde eerste plaats heeft) vind je alle gangen. Primi (voorgerechten) secondi (hoofdgerechten) contorni (bijgerechten) en dolci (toetjes). Waarom is dit kookboek nou zo goed? Je vindt er alle klassiekers in. Tagliatelle al ragù, niet spaghetti bolognese. De échte smaken. Niet iets moderns met wat mascarpone erdoorheen om het Italiaans te maken. De keuken van een échte Italiaanse nonna. Overgeleverd door generaties omaatjes. Geen gelikte fotootjes die bij een online beeldbank zijn gekocht, maar inhoud. De liefde voor koken gaat door de maag. Net als bij nummer twee.

LEES OOK:
Italiaanse literatuur: Canne al vento van Grazia Deledda

Koop bij bol.com

Klik hieronder op ‘volgende’ om de hele lijst met de beste Italiaanse kookboeken te bekijken.

Top 5: beste Italiaanse kookboeken
3.6 (12 stemmen)

Lotje Lomme

Geschreven door Lotje Lomme

Lotje Lomme studeerde Italiaans in Utrecht en Geschiedenis in Bologna. Ze geeft Italiaanse les in Gouda en heeft haar eigen taalschool in Schoonhoven: Di' la tua .

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Elektrische Vespa Elettrica

De Vespa gaat nu echt zoemen

McDonald's Italië introduceert de Nutella Burger

McDonald’s Italië introduceert de Nutella Burger