in , ,

VIDEO: Valle d’Aosta in de zomer

Een sfeerimpressie van de verborgen parel van Italië

valle d'aosta in de zomer

Op uitnodiging van de regio Valle d’Aosta (ook wel het Aostadal of de Aostavallei genoemd) ging ik eind juni een aantal dagen naar deze relatief onbekende regio. Als wintersportgebied (Courmayeur, La Thuile, Pila) is het wel wat bekender, maar wist je dat deze regio zich ook perfect leent voor een relaxte of actieve zomervakantie? Ik maakte tijdens de trip deze sfeerimpressie op video. In tien minuten neem ik je mee op reis naar de highlights van het Aostadal.

Ons reisgezelschap bestond uit verschillende reisjournalisten en bloggers. Ook Nadine van collega-Italiëblog Ciao tutti was van de partij.

Het beste van Valle d’Aosta

We bezochten de overblijfselen van de oude Romeinse stad Aosta (genoemd naar keizer Augustus) en gingen de Mont Blanc op met de in 2015 geopende Skyway-kabelbaan. We genoten van de mooi gelegen thermen van Pré-Saint-Didier. Ook brachten we een bezoek aan een van de mooiste natuurparken van Italië: Gran Paradiso, waar je uitstekend kunt hiken en mountainbiken.

Verder hebben we het dorp Cogne en de watervallen van Lillaz bezocht en zijn we in het Forte di Bard geweest, met een geweldig uitzicht over het Aostadal. We sloten de persreis ‘nat’ af met raften bij Villeneuve.

Wie is er weleens in Valle d’Aosta in de zomer geweest?

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

foodbattle - pastasalade

Column: de heilige Italiaanse keuken

wandelen in bologna merel diemont

Van koffiebar tot boekwinkel: wandelen in Bologna