in ,

VIDEO: Valle d’Aosta in de zomer

Een sfeerimpressie van de verborgen parel van Italië

valle d'aosta in de zomer

Op uitnodiging van de regio Valle d’Aosta (ook wel het Aostadal of de Aostavallei genoemd) ging ik eind juni een aantal dagen naar deze relatief onbekende regio. Als wintersportgebied (Courmayeur, La Thuile, Pila) is het wel wat bekender, maar wist je dat deze regio zich ook perfect leent voor een relaxte of actieve zomervakantie? Ik maakte tijdens de trip deze sfeerimpressie op video. In tien minuten neem ik je mee op reis naar de highlights van het Aostadal.

Ons reisgezelschap bestond uit verschillende reisjournalisten en bloggers. Ook Nadine van collega-Italiëblog Ciao tutti was van de partij.

Het beste van Valle d’Aosta

We bezochten de overblijfselen van de oude Romeinse stad Aosta (genoemd naar keizer Augustus) en gingen de Mont Blanc op met de in 2015 geopende Skyway-kabelbaan. We genoten van de mooi gelegen thermen van Pré-Saint-Didier. Ook brachten we een bezoek aan een van de mooiste natuurparken van Italië: Gran Paradiso, waar je uitstekend kunt hiken en mountainbiken.

Verder hebben we het dorp Cogne en de watervallen van Lillaz bezocht en zijn we in het Forte di Bard geweest, met een geweldig uitzicht over het Aostadal. We sloten de persreis ‘nat’ af met raften bij Villeneuve.

Wie is er weleens in Valle d’Aosta in de zomer geweest?

LEES OOK:  Meesterlijke chocolade uit Monsummano
VIDEO: Valle d’Aosta in de zomer
Beoordeel dit artikel

Geschreven door Edward Hendriks

Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik freelance copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een boek bovendrijven. Het zou toen nog ruim drie jaar duren mijn debuutthriller ‘Bloedgeld’ worden uitgegeven. In juni 2012 lag deze op Napolitaanse leest geschoeide maffiathriller in de boekwinkels. Daarna had ik de smaak te pakken. Wat volgde, was een nieuw verhaal dat zich wat dichter bij huis afspeelt. ‘Gezworen vrienden’ ligt sinds april 2014 in de boekhandel. Inmiddels werk ik aan mijn derde thrillermanuscript. Natuurlijk blijf ik ook gewoon mijn werk doen als copywriter voor heel uiteenlopende klanten. Ik heb drie dochters, een vrouw en een grote voorliefde voor Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…