in ,

Winactie: 1994, het vervolg op 1993

Italiaanse serie 1994
De Italiaanse serie 1994 (foto's: Antonello Montesi)

Vanaf  21 november op lumiereseries.com en 26 november op dvd: 1994. Het
8-delige politieke drama van de makers van
The Young Pope is, na 1992 en
1993, het pakkende slotstuk van een veelgeprezen trilogie over het Italië aan het begin van de jaren 90.

Na de val van de regering, en daarmee van de Eerste Republiek, verandert
Italië in 1994 voorgoed. Het tijdperk Berlusconi breekt aan.

De eerste twee ‘seizoenen’ 1992 en 1993 hebben we met veel plezier gekeken. Knap gemaakt met veel aandacht voor details en muziek uit het begin van de jaren negentig en de beklemmende sfeer van de politiek in die tijd. En niet in de laatste plaats bijzonder goed geacteerd door Guido Caprino, Stefano Accorsi en Miriam Leone.

Leonardo Notte

Spindokter Leo (een rol van Stefano Accorsi) is goed bewust van de veranderingen die op til staan. Hij heeft alles gegeven om Berlusconi premier te maken. Hij weet dat het niet eenvoudig is om macht te verkrijgen, maar vrijwel onmogelijk om die te behouden.

Stefano Accorsi (Leonardo Notte)

Pietro Caprino

Voor populist Pietro (gespeeld door Guido Caprino) is het al net zo ondoenlijk om te veranderen. Zelfs nu hij een kantoor heeft bij de premier in Rome komt hij niet los van zijn oude slechte gewoontes. Zoals hij ook de enige vrouw van wie hij ooit
heeft gehouden niet kan vergeten.

Guido Caprino (Pietro Bosco)

Veronica Castello

Veronica (een rol van Miriam Leone), de voormalige tv-ster die nu als politica in het parlement zit, moet beslissen wie de man in haar leven wordt. Ze wil niet langer het mooie speeltje van een sterke man  zijn. Ze verlangt ernaar zelf de touwtjes in handen te hebben. In 1994 verandert alles en niets: er verrijst een nieuwe republiek.

Miriam Leone (Veronica Castello)

Cast: Stefano Accorsi, Guido Caprino, Miriam Leone, Giovanni Ludeno, Antonio
Gerardi, Paolo Pierobon en anderen.

De serie bestaat uit 8 afleveringen van een uur.

Een kort voorproefje van 1994:

Winnen?

We geven 2 dvd-pakketten van 1994 weg. Om mee te doen hoef je alleen een mailtje te sturen naar winactie [at] ditisitalie [punt] nl. Vermeld hierin je adresgegevens, zodat we je de dvd-box toe kunnen sturen. Uit alle inzendingen loten we 2 winnaars.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Piazza Grande Arezzo

Val di Chiana in Oost-Toscane: Castiglion Fiorentino, Arezzo, Cortona

Moderne slavernij in Italië

Column: clandestino