in ,

Het nieuwe horlogemerk Titanio Watches: draag Italië om je pols

Win een horloge met een uniek Italiaans design!

De Imperiale, het eerste model van Titanio Watches (foto's: Titanio Watches)

Een nieuw horlogemerk, geïnspireerd op de macht en pracht van het oude Romeinse Keizerrijk, betreedt de arena. De bedenker is Marcel Weenink, die ons graag wilde vertellen over zijn idee én zijn Italië.

Kijk onderaan dit artikel voor een exclusieve winactie!

Titanio Imperiale Rosso

Wie is Marcel Weenink?

Ik ben 53 jaar, heb 2 dochters en 1 zoon en ik heb een Italiaanse moeder. Ik ben verantwoordelijk voor de sales bij een bedrijf in bodycams. Altijd veel op pad, behalve natuurlijk de afgelopen tijd. Die tijd heb ik gebruikt om een oude droom waar te maken: mijn eigen horlogemerk ontwikkelen, geïnspireerd op mijn favoriete stad Rome.

Marcel Weenink in de Cinque Terre

Hoe kwam je op het idee?

Ik ben zelf een groot liefhebber van horloges. Mijn favoriete horloges zijn stoer en sportief, zoals die van het Italiaanse merk Panerai of het Zwitserse IWC. Het leek me geweldig om zelf het beste van die merken en iets extra’s te combineren in een eigen ontwerp. Ik wilde iets maken wat niet al te vinden was in de winkels.

Ik schreef een plan dat ruim een jaar op de plank heeft gelegen. Want een plan is één, de uitvoering is een heel ander verhaal. Je hebt geld nodig en je moet focus hebben. Toen ik een model van Alpha Sierra tegenkwam, dat me erg beviel, ben ik gaan praten met het bedrijf dat erachter zat: BrandFactory’12. 

De Titanio Imperiale Rosso di notte

Ik ontdekte dat de eigenaar een oud-collega was. Enthousiast vertelde ik hem over mijn plan. Van het een kwam het ander en BrandFactory’12 nam de productie en verkoop van mijn horloges op zich.

De Imperiale is vanaf nu verkrijgbaar. En we werken hard aan 5 nieuwe modellen, die dit jaar nog uit moeten komen. Ik kan me nu puur richten op het ontwerp van nieuwe modellen.

De Titanio Imperiale Verde in zijn verpakking

Waar haal je de inspiratie vandaan?

Ja, ik heb dus Italiaans bloed en ik ben er ieder jaar te vinden. Naar Italië gaan is toch een soort thuiskomen. Vanaf het begin stond vast dat mijn horloges een Italië-thema zouden krijgen. Italië is natuurlijk ook het land van design, mode, mooie spullen. En geen stad kan tippen aan Rome. Elke keer dat ik in Italië kom, moet ik eigenlijk even langs Rome.

Je ziet Italië – en specifiek Rome – dan ook duidelijk terug in het ontwerp. Sportief, klassiek en elegant met als accentkleur de kleuren van Italië: groen, wit, rood en blauw. Het eerste model is de Titanio Imperiale, met een duidelijke hint naar het Romeinse Rijk.

De achterkant van de Imperiale

Op de achterkant van dit vrij grote model (48 mm) vind je een Romeinse helm en de inscriptie S.P.Q.R., het ‘Volk en de Senaat van Rome’. Als detail aan het bandje tref je subtiel de Italiaanse driekleur aan.

De volgende modellen die uitkomen zijn de Scipio, Aurelius, Caesar, Augustus en Tiberius. Allemaal grootse namen uit de Romeinse geschiedenis. En we zijn nu ook al bezig met de collectie van 2022. Natuurlijk, een dameslijn moet er uiteindelijk ook komen. Maar daar denk ik nog over na. Dat is toch wat moeilijker dan een herenhorloge.

Wat is jouw favoriete Italiaanse streek? En waarom?

Oeh, dat is nog niet zo makkelijk. Rome, sowieso. Mijn tip: huur een scooter of een fiets en ga buiten het centrum de heuvels in. Rijd aan de overkant van de Tiber langs het Kinderziekenhuis omhoog naar Piazza Garibaldi, daar kijk je heel mooi over de stad uit.

Panorama vanaf de Janiculum in Rome bij Piazza Garabaldi (foto: Shutterstock)

Maar het zuiden afzakken vind ik ook geweldig: Lecce of Tropea, bijvoorbeeld. Steden die wat minder aandacht krijgen. Als je niet zo ver wilt reizen, kan ik ook Piemonte in Noord-Italië aanraden. Ga dan in het truffelseizoen en bezoek Barolo en La Morra. Op Italië raak je simpelweg nooit uitgekeken.

Titanio Watches

Verkrijgbaar via titaniowatches.com en via diverse online shops (niet in de winkel).

Adviesprijs Titanio Imperiale: € 399, volgende modellen zullen in dezelfde prijsrange liggen.

Winactie

Om de lancering van Titanio Watches te vieren, geven we maar liefst 2 horloges t.w.v. € 399 weg. Hier moet je natuurlijk wel wat voor doen en dat is de volgende vraag beantwoorden:

Waarom heet de Titanio Imperiale de Imperiale? Hint: het antwoord vind je op de website van Titanio Watches.

Wil je ‘m winnen? Stuur je antwoord dan naar winactie@ditisitalie.nl. En vergeet niet je adresgegevens te vermelden. Uit de goede inzendingen loten we de winnaar.

Update: deze actie is beëindigd en de winnaars ontvangen hun horloge!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Dit winnaars van deze actie zijn inmiddels via random.org geloot en komen uit Den Ilp en Volendam. Zijn ontvangen beide een Imperiale, die zo heet omdat hij de keizer van de Titanio-collectie is. Dank jullie wel voor meer dan 450 reacties! (Overigens helpt het voor je winkansen niet om meerdere keren een e-mail in te sturen!) Tot de volgende keer.

21 bespaartips voor een goedkope vakantie in Italië

Dromen, durven, doen: op weg naar Italië – deel 4