in

Wat is er zo bijzonder aan Italië?

Die vraag krijg je vaak als Italië-liefhebber. Je zult het wel herkennen. Meestal van mensen die Italië zelf nog niet zo goed kennen. Want anders hadden ze het antwoord natuurlijk wel geweten!

Rond deze tijd vragen veel mensen: ‘En, gaan jullie nog op vakantie?’ Om daarna meestal zelf het antwoord in te vullen: ‘Weer naar Italië zeker?’ Waarop ik dan meestal bevestigend antwoord. Of zeg dat ‘we het nog niet zeker weten’. Om vervolgens – inderdaad – vaak toch weer af te reizen naar Italië.

  • ‘Maar waarom steeds weer Italië?’
  • ‘Wat trekt je zo aan Italië?’
  • ‘Wat is er zo bijzonder aan Italië?’

Mijn antwoord heb ik inmiddels wel klaar:

Italië heeft alles wat je zoekt in een vakantie. Het lekkere weer, het goddelijke eten, de rijke cultuur, de hartelijke mensen, de klinkende taal, de bijna achtduizend kilometer aan kust, de idyllische dorpjes, de onverwachtse gebeurtenissen.

Tja, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Sinds ik in het jaar 2000 voor het eerst naar Italië (Rome) ging, ben ik er vrijwel ieder jaar wel geweest. Soms meerdere keren. Ja, ik was meteen verkocht. Italië bleek niet zomaar een schiereiland in het zuiden van Europa. Italië was echt BIJZONDER. Waarom had ik dit land niet eerder leren kennen? Italië heeft ‘het’.

Dat is misschien moeilijk te begrijpen voor iemand die er nog nooit is geweest. Maar de grens tussen Zwitserland en Italië over rijden (in de goede richting) is voor mij steevast een reden voor een grote glimlach.

Joepie, we zijn in Italië!

Ik verheug me altijd weer op de eerste kop geurige caffè, de eerste welgemeende buongiorno en het eerste terrasje met een Italiaanse aperitivo.

Er zijn duizenden redenen te bedenken waarom Italië bijzonder is. Ik zou er een boek over kunnen schrijven. O, wacht

Maar wat is er voor jou nou zo bijzonder aan Italië?

Edward Hendriks

Geschreven door Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

9 Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Kledingreus Primark komt naar Italië

Column: zo herken je goed Italiaans ijs