in ,

Kledingreus Primark komt naar Italië

De gigant van de fast-fashion Primark slaat zijn vleugels uit in Italië. Als eerste strijkt het merk neer in modehoofdstad Milaan, maar het heeft plannen voor 3 winkels op korte termijn.

De 3 winkels moeten alle in de komende 12 maanden open zijn. De Britse kledingwinkel – die als bijnaam regelmatig Primarni krijgt – begint vol goede moed in de hometown van Versace, Prada en Armani.

Primarni
A name for the discount clothing store Primark, derived from combining Armani with Primark to make an ironic word which indicates just how un-designery Primarky is. First heard on TV by Sugar Rush actress Olivia Hallinan.

“My student loan is in so I’m heading down to Primarni for some bargains”
“That’s a nice skirt” – “Thanks, it’s Primarni” – Urban Dictionary

Het nieuwtje werd onthuld op hetzelfde moment dat de winkel bekendmaakte dat de eerste winkel in Amerika in september opengaat.

Volgens John Bason, financieel directeur van Primark, is uitbreiding naar Italië een logische stap. Na Duitsland moet de Italiaanse markt de grootste in Europa worden.

Bason erkende wel dat Italië een beetje moeilijker zal zijn dan Frankrijk, Nederland of Duitsland. Primark volgt een behoedzame strategie: eerst een paar winkels openen om de mensen aan het assortiment en de formule te laten wennen, en daarna versnellen.

Ook de Verenigde Staten wordt gezien als een lastige markt. Hier heeft Primark voorlopig 8 winkels in de planning. De eerste gaat open in Boston.

In de thuismarkt van Primark, Groot-Brittannië, steeg de verkoop bij bestaande winkels dit jaar tussen de 1 en 2 procent.

Bron: South China Morning Post

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

10 Comments

Leave a Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Top 10 zich misdragende toeristen in Italië

Top 10: zich misdragende toeristen in Italië

Wat is er zo bijzonder aan Italië?