in , , ,

Wij komen terug

Emigreren naar Italië, deze drie woordjes hebben zo’n romantische klank… En ik kan niet anders zeggen, het ís ook zo.

Wij zijn zelf bijna 10 jaar geleden naar dit mooie land geëmigreerd. De natuur is prachtig, het klimaat erg aangenaam en de bevolking ontzettend aardig.

Een ruïne opgeknapt

Zoals zoveel anderen hebben ook wij een huis gekocht dat nog opgeknapt moest worden (het was net geen ruïne) en zijn we een agriturismo begonnen. Dit is even in een notendop hoe de afgelopen 10 jaar er voor ons uitgezien hebben.

We hebben zelf de verbouwing gedaan aan ons huis en we hebben er 5 vakantieappartementen en een ruim woongedeelte voor onszelf in gerealiseerd. Deze verbouwing is natuurlijk gepaard gegaan met de nodige hoogte- en dieptepunten. Maar we zijn erg blij dat we het gedaan hebben. Het heeft al met al lang geduurd, maar het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf.

Sinds 2010 ontvangen we gasten en iedereen is erg enthousiast en tevreden. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen. We zijn dan ook erg blij dat het bedrijf goed loopt.

Tijd om terug te gaan

Maar er is toch een maar… We zijn en blijven Nederlanders, en we voelen allebei heel duidelijk aan dat nu de tijd is gekomen om toch weer terug naar Nederland te gaan. Dus ons agriturismo staat te koop.

We willen terug naar Nederland om een aantal verschillende redenen. De belangrijkste is waarschijnlijk mijn ouders. Mijn vader is ziek geworden en daardoor hebben mijn vader maar ook mijn moeder allebei meer hulp nodig.

Ik vind het vervelend dat ik niet meer voor ze kan doen en daarom willen we straks dicht bij ze in de buurt gaan wonen. We merken dat we toch ook de rest van onze familie en vrienden gaan missen. Kortom, het is voor ons duidelijk dat het tijd is om terug te gaan naar onze roots.

Een nieuw bedrijf

We hebben ook al voor ogen wat we willen gaan doen als we weer terug zijn. Een bedrijfje in muurdecoratie. En dat hebben we te danken aan de grote verbouwing van dit mooie huis in Italië.

Tijdens de verbouwing merkten we dat we het tegelen van badkamers en vooral mozaïeken erg leuk vonden. Dat hebben we in elke badkamer in de vakantieappartementen toegepast. We willen ons daarom gaan specialiseren in muurdecoratie zoals mozaïekwerk, maar ook muurschilderingen, wandpanelen enzovoorts.

Wie er interesse heeft om te gaan emigreren naar het prachtige Italië, kan ik het zeker aanbevelen. Gewoon doen, la dolce vita bestaat echt!

Update januari 2018

Eric en Nanja hebben besloten om hun agriturismo voorlopig toch niet te verkopen. De belangrijkste reden is dat de ouders van Nanja bij hen in komen wonen. Voorlopig blijven ze dus toch in Italië en kun je ook nog steeds een verblijf bij Agriturismo Carincone boeken. Nanja: ‘We zullen wel zien wat de toekomst brengt.’

ℹ️Meer informatie over de agriturismo is te vinden op www.carincone.com.

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Top 10 banen in Italië voor buitenlanders

5 dingen die Google je over Italianen wil vertellen