in ,

Winactie: Italiaanse serie Il miracolo

Scène uit Il Miracolo (beeld: Lumière)

Ben je een fan van de Italiaanse schrijver Niccolò Ammaniti? Dan zal de nieuwe serie Il miracolo (het wonder) je waarschijnlijk wel bevallen. De serie kwam afgelopen week uit op dvd en is eveneens te zien op het on demand-platform van Lumière. En je kunt de serie winnen bij DitIsItalie.nl!

Il miracolo speelt zich af in de nabije toekomst, waarin Italië aan de vooravond van uittreding uit de EU staat. Mogelijk wordt ook de lire als nationale munt weer ingevoerd.

Een ramp voor de progressieve eerste minister Fabrizio Pietromarchi (een rol van Guido Caprino, die we kennen als de Lega Nord-politicus Pietro Bosco uit 1992 en 1993), die er slecht voor staat in de peilingen. Als het hoofd van de carabinieri zich bij hem meldt met het verhaal van een bloed huilend Mariabeeld, sluiten een wetenschapster en een geestelijke zich bij de premier aan.

Il miracolo is geen thriller en ook geen politiek verhaal, hoewel het daar zeker elementen van heeft. Wat is het dan wel? Het is lastig om het in een genre onder te brengen, net als de andere verhalen van Nicolò Ammaniti.

Alle bekende Italiaanse thema’s zijn ook weer in deze serie verweven: misdaad, wetenschap, geloof, politiek, de media, familiebanden enzovoorts. Duidelijk wordt dat naarmate de 8 afleveringen van 50 minuten elkaar opvolgen, deze thema’s langzaam samensmelten. Tot aan het verrassende slot.

De trailer van Il miracolo:

Alles is geheel surrealistisch en prachtig gefilmd, zoals we dat kennen uit de films van Fellini en Sorrentino.

Op het Séries Mania-festival won Il miracolo de speciale Juryprijs en kreeg hoofdrolspeler Tomaso Ragno – als geestelijke Padre Marcello – de prijs voor beste acteur.

Cast: Tommaso Ragno, Alba Rohrwacher, Guido Caprino, Elena Lietti, Sergio Albelli, Sergio Valastro e.a. Idee: Niccolò Ammaniti, regie: Francesco Munzi, Lucio Pellegrini, Niccolò Ammaniti, scenario: Niccolò Ammaniti, Stefano Bises. Een productie van Arte France, Sky Italia, Wildside.

Winnen! Il miracolo – de serie

Namens Lumière geven we 2x het dvd-pakket van Il miracolo t.w.v. € 27,99 weg. Wil je kans maken? Stuur dan een mail met je adresgegevens naar winactie [at] ditisitalie [punt] nl. Prijswinnaars krijgen binnen enkele dagen automatisch bericht. (Kijk hieronder even bij de reacties of we de winnaars al geloot hebben!)

Kun je niet wachten? Bekijk Il miracolo  dan via lumiereseries.com of bestel de dvd-box via bol.com.

Koop bij bol.com

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De 10 mooiste campings rond het Trasimeense Meer

Rome Stad van het Vuilnis

Column: Rome, stad van het vuilnis