Winactie: Beeldwoordenboek Italiaans-Nederlands

Beeldwoordenboek Italiaans-Nederlands

Het is niet iets wat heel veel mensen aanspreekt als ze Italiaans leren. Woordjes stampen. Maar het hoort er wel bij. Je zult nu eenmaal je vocabulaire moeten uitbreiden om pap te kunnen maken van die Italiaanse spraakwaterval. Woordjes leren kan op verschillende manieren. Je kunt zelf lijsten maken van woorden die je tegenkomt, en die leren met hun vertaling. Dan zoek je de woorden op in een woordenboek. Maar dat is wel een beetje saai en vergt nogal wat inspanning. Uitgeverij heeft hier wat op gevonden: een beeldwoordenboek Italiaans-Nederlands.

In het Beeldwoordenboek kun je geen woorden opzoeken, maar het is wel een goede manier om je woordenschat uit te breiden. De woorden zijn opgedeeld in thema’s. Bijvoorbeeld: het huis, planten en dieren of reizen. In die rubriek vind je dan plaatjes van allerlei woorden die met dat thema te maken hebben met hun vertaling. Het is eigenlijk een heel grappig boek om in te bladeren en zo doende al spelenderwijs een beetje te werken aan je Italiaanse vocabulaire.

beeldwoordenboek-italiaans-nederlands-2

Ook sluit het aan bij moderne ideeën in onderwijsland. Dat je beter leert als je meer functies aanspreekt in je brein. Met de plaatjes erbij leer je ook visueel, op zicht. Het leert anders dan alleen met het herkennen van de letters in het woord. Niet alleen leren mensen verschillend, mensen verschillen ook in de soort intelligentie. Niet iedereen heeft die verbaal-linguistische intelligentie die hoort bij het traditionele woordenboek.

LEES OOK:  Winactie: kaartjes voor Sapori d'Inverno

beeldwoordenboek-italiaans-nederlands-3

Ik denk dat dit een heel leuk boek is om mee te nemen op vakantie en (niet te hard) aan je Italiaans te werken. Als je dan elke avond een thema bestudeert, maak je leuke sprongen in je taalbeheersing. Op welke manier leer jij je woordjes?

Beeldwoordenboek Italiaans winnen?

Om deze zomer goed beslagen ten ijs te komen, geven we een exemplaar van het Beeldwoordenboek Italiaans-Nederlands weg. Wat moet je doen? Simpel. Geef hieronder in een reactie aan waarom jij Italiaans wilt leren. Onder de ingestuurde reacties verloten we dit mooie boek. Geen prijs? Je kunt het hieronder ook via bol.com bestellen.

Beeldwoordenboek Italiaans-Nederlands
inkijkexemplaar
door: VeMag
€ 13,94
Intertaal, 2016
ISBN 9789054513315

Koop bij bol.com

Beoordeel dit artikel

Geschreven door Lotje Lomme

Lotje Lomme

Lotje Lomme studeerde Italiaans in Utrecht en Geschiedenis in Bologna. Ze heeft twee kleine bambini en kookt Italiaans voor buurtgenoten. Ook geeft ze Italiaanse les en vertaalt ze nu en dan via Italiaans in Schoonhoven.

 • Yvette N. Slagman

  Ik zou zo graag Italiaans leren, van eerdere bezoeken aan Italie al e.e.a. opgepikt, zo’n beeldwoordenboek lijkt me geweldig !

 • Antoinet

  Dat is leuk zeg. Ik ben gek op de Italiaanse keuken en dan is het leuk om de taal te kunnen leren.

 • Jos Tigelaar

  Dit is het eerste wat ik zou inpakken als ik over 14 dagen naar Italië ga, wat een leuk boek en wat een handige manier om te leren. Leuk voor op vakantie dus!

 • Ja, hoe kan ik nu iets leren als je vingers ervoor zitten Lotje!

 • Mieke Schepens

  Als ik Italiaans hoor, krijg ik een heerlijk warm gevoel. Ik waan me dan, zonder dat ik precies weet wat er gezegd wordt in hemelse sferen. Nu wordt het tijd om met beide benen op de grond te gaan staan en kunnen luisteren naar deze mooie woorden en hun betekenis. Als ik dat kan leren met dit behulp van dit boek, dan heeeel graag. Iedere hulp ik welkom!

 • Met mijn achternaam en Italiaanse echtgenoot heb ik dit toch waarlijk nodig!

 • Damaris

  Het is zo’n mooie taal, het lijkt wel alsof de Italianen zingen. Het lijkt mij geweldig om mee te kunnen zingen.

 • Gentile – Italiaans Leren

  Ciao!!! I am an Italian teacher here in the Netherlands, so the book would be nice for my job and to learn myself some Dutch 🙂 🙂 🙂
  Daniela

 • Marloes ten Brinke-Dekker

  Die zou ik heel graag willen winnen! Zou het boek meenemen op vakantie en als ik dan na de vakantie ga beginnen met Italiaans 2 dan kan ik mijn medecursisten versteld doen staan 😉

 • Anna

  Wat handig zo’n boek,wij vieren graag vakantie in Italie,wat woordjes leren is erg handig voor het hele gezin

 • Bert Renkema

  Superhandig, ook voor de kinderen…!

 • Tijd om een winnaar te kiezen! Via random.org hebben we onder de reacties geheel willekeurig een winnaar getrokken en dat is: Damaris! Gefeliciteerd met het Beeldwoordenboek.

 • Gefeliciteerd, Damaris. Je hebt het Beeldwoordenboek gewonnen. Geef je adresgegevens aan ons door en het komt naar je toe!