in

10 tekenen dat je verslaafd bent aan Italië

Ben jij verslaafd aan Italië? (foto: Edward Hendriks)

Voor velen onder ons Italië-liefhebbers is Italië niet alleen een leuk vakantieland. Nee, het gaat veel verder. Italië is een levensstijl, een doel dat het leven leuker maakt, een verslaving waarvan je steeds meer nodig hebt om blij te worden.

Hieronder geven we je 10 tekenen waaraan je kunt zien dat Italië ook een verslaving voor jou is. Of wou je beweren dat je het nog helemaal onder controle hebt?

1. Je eet meer Italiaans dan statistisch verklaarbaar

Nederlanders eten gemiddeld eens in de week Italiaans: pasta, pizza, lasagne of een Siciliaanse overschotel, bijvoorbeeld. Staat bij jou twee keer in de week of vaker Italiaans eten op het menu? Dan kun je een vinkje zetten. Je bent verslaafd aan Italiaans eten.

2. Je hebt een mokkapotje in je keukenkastje staan

Snak je af en toe naar zo’n heerlijke espresso uit je mokka- of espressopotje? Staat er bij jou een echte Bialetti in de keukenkast? Ja hoor, dan heb je weer een punt te pakken. Echte Italofielen herken je aan dit typisch Italiaanse koffiegebruik.

3. Je hebt een bonenmachine in huis

Goede koffie vind je belangrijk. Voor jou geen Senseo of Douwe Egberts, maar een rasechte bonenmachine die je voedt met een Italiaans merk koffiebonen. Het geluid van koffiebonen die worden vermaald klinkt je als muziek in de oren.

4. Je bakt alles in olijfolie

Wie heeft er nog boter nodig? Je bakt alles in olijfolie. Italiaanse olijfolie, die je bij voorkeur zelf uit Italië haalt.

5. Je zapt af en toe stiekem langs Italiaanse zenders

Als de andere gezinsleden even niet opletten, ontferm je je over de afstandsbediening en zap je naar Mediaset of naar Rai Uno. Even kijken of er nog iets ‘leuks’ op is, ook al weet je dat de Italiaanse tv nog slechter is dan de Nederlandse.

6. Je volgt een cursus Italiaans (of je spreekt het al)

Je zit op een cursus Italiaans, je hebt een cd van de LOI in de auto of je doet online oefeningen om je Italiaans te verbeteren. Het kan ook zijn dat je al Italiaans spreekt. Va bene, zet maar weer een vinkje.

7. Je eet Nutella op je boterham bij het ontbijt

Tussen de ontbijtspullen staat een grote pot Nutella. ’s Ochtends kun je niet meer zonder een boterham met deze goddelijke hazelnootpasta. Eigenlijk heb je niet eens meer zin in iets hartigs bij het ontbijt.

8. Je weigert ’s avonds cappuccino’s te serveren aan je visite

Inderdaad, je hebt zo’n mooie espressomachine in de keuken staan. Waarmee je heerlijke espresso’s, lattes en cappuccino’s kunt maken. Je bezoek weet dat te waarderen. Maar als ze ’s avonds na het eten om ‘zo’n lekkere cappuccino’ vragen, kijk je ze meewarig aan, zachtjes schuddend met je hoofd. Ze hebben er niks van begrepen.

9. Meteen na je Italië-vakantie denk je na over de volgende

Eén keer per jaar naar Italië is wat jou betreft niet genoeg. Direct na die fijne zomervakantie in Italië struin je websites en magazines af. Misschien dat er nog een tripje naar Italië in de herfst- of kerstvakantie in het vat zit?

10. Dagelijks ben je te vinden op Italië-blogs

Je struint dagelijkse diverse Italië-blogs af. Je bent geabonneerd op nieuwsbrieven, op RSS-feeds of je houdt alles bij via Twitter, Facebook of Bloglovin’. Er is weinig Italië-nieuws dat jou ontgaat.

Ben je verslaafd?

Eerlijk zeggen: hoeveel punten van de bovenstaande 10 zijn op jou van toepassing? Bij 8 of meer spreekt de dokter van een verslaving.

Gelukkig is deze verslaving vrij onschadelijk. Gewoon zo veel mogelijk mensen om je heen ook enthousiast maken voor Italië, dan valt er prima te leven met deze verslaving.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Column: de warme gastvrijheid van de ‘Umbri’

Videocolumn: Casa di Falcone e Borsellino