in , , ,

Videocolumn: Casa di Falcone e Borsellino

Italië-correspondent Maarten Veeger is nog steeds op Asinara, het gevangeniseiland dicht bij Sardinië. Vandaag bezoekt hij met een voormalige bewaker het huis waarin de antimaffiarechters Falcone en Borsellino in de jaren tachtig verbleven. Vanuit deze streng beveiligde plek bereidden zij hun succesvolle campagne tegen grote maffiakopstukken voor.

Na de aanslag op hun levens in 1992 kwam ook de ‘baas der bazen’ Totò Riina op het eiland. Het doel was om hem zo ver mogelijk en zo geïsoleerd mogelijk van zijn voormalige werkterrein te verwijderen. Vandaag de dag is zowel het gevangeniscomplex als het ‘Casa di Falcone e Borsellino’ te bezoeken.

Written by Maarten Veeger

Maarten Veeger kwam er na een korte carrière bij een internationale bank achter dat hij toch vooral journalist wilde zijn. En begon met schrijven op de redactie van het Financieele Dagblad in Amsterdam. Inmiddels is hij ruim tien jaar multimediaal correspondent in Italië. Hij werkt met name voor Het Financieele Dagblad, BNR Radio, RTL Boulevard en sportproducties voor de NOS. In Italië maakt hij video's voor onder meer La Stampa. Hij schreef vier boeken over zijn thuisland, is getrouwd en heeft twee dochters.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 tekenen dat je verslaafd bent aan Italië

Matera

Matera: Europese cultuurhoofdstad in 2019