in

10 van de lekkerste alcoholvrije Italiaanse zomerdrankjes

Italiaanse zomerdrankjes alcoholvrij

Italië staat natuurlijk bekend om de vele wijnen en likeuren die het land rijk is. Eerder besteedden we daarom op DitIsItalie.nl al aandacht aan lekkere Italiaanse zomerdrankjes. Maar soms wil je liever iets zonder alcohol. Gelukkig zijn er ook veel alcoholvrije drankjes die de moeite waard zijn om te proberen wanneer je dit jaar naar Italië gaat (trouwens, een aantal van deze drankjes kun je ook wel in Nederland krijgen, zodat je ook vanuit je achtertuin van een alcoholvrij ‘dolce vita’ kunt genieten). Hieronder een tiental alcoholvrije Italiaanse zomerdrankjes die je deze zomer gegarandeerd koel zullen houden!

Crodino

italiaanse-zomerdrankjes-crodino
Crodino (photo credit)

Dit is waarschijnlijk een van de meest bekende alcoholvrije drankjes in Italië. Dit drankje wordt gemaakt met kruiden, specerijen (onder andere koriander en nootmuskaat) en zuidvruchtenextracten. Deze worden toegevoegd aan mineraalwater uit de oude waterbron Lisiel die zich in de buurt van het Lago Maggiore bevindt. Deze mix zorgt voor de kenmerkende bitterzoete smaak van Crodino. Crodino serveer je het beste ijskoud, eventueel over een blokje ijs en met een schijfje sinaasappel.

Klik hieronder op ‘volgende’ om de hele lijst met de lekkerste alcoholvrije Italiaanse zomerdrankjes te bekijken.

10 van de lekkerste alcoholvrije Italiaanse zomerdrankjes
3.3 (43 stemmen)

Geschreven door Dit Is Italië

Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Loading…

rai uno maakt plaats voor mediaset

Rai Uno verruild voor Mediaset

Zona Traffico Limitato

Attenzione al Zona Traffico Limitato!