in ,

11 typisch Italiaanse gerechten (waar ze in Italië nog nooit van gehoord hebben)

11 typisch Italiaanse gerechten

Lekker, iets Italiaans, daar heb je zin in! Tenminste, je gaat er vanuit dat het ’typisch Italiaans’ is, want dat heb je zo van huis uit meegekregen. Maar net zoals het niet al goud is wat blinkt, is ook niet alles zo Italiaans als je denkt.

Sterker nog, jouw vertrouwde lievelingsgerecht kan in Italië heel anders zijn dan je gewend bent. Of zelfs voor een verbaasde blik van de bediening zorgen, omdat ze er nog nooit van gehoord hebben.

Daarom een overzicht van die typische Italiaanse gerechten of lekkernijen die ons aan ‘echt Italiaans eten’ doen denken, maar eenmaal in Italië voor verrassingen kunnen zorgen.

1. Pizza Hawaï

Het is een klassieker die op bijna geen enkel pizzamenu ontbreekt: de pizza met stukjes ham en blokjes ananas. Toch? Eh, nee. Want hoe populair de pizza buiten Italië ook mag zijn, zo moeilijk is hij te vinden in het land van de pizza zelf. Waarom deze pizza niet en de pizza met frietjes en knakworst wel voet aan de grond heeft gekregen bij de anders zo conservatieve pizzabakkers? Daar kunnen we alleen maar naar gissen.

Pizza würstel met knakworst en friet
Pizza würstel met knakworst en friet (foto: Edward Hendriks)

Written by Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op Dit is Italië. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hekken om de Spaanse Trappen Foto Rop Zoutberg voor DITISITALIE

Glazen muur om Spaanse trappen tegen dronken toeristen

Toren van Pisa-pose clichés

Man bedenkt nieuwe Toren van Pisa-pose