in

5 dingen die Google je graag over Italië wil vertellen

Waarom is Italië een laars

Iedereen die weleens googelt (zijn er mensen die een andere zoekmachine gebruiken?) kent het fenomeen: Google maakt de vraag graag voor je af. Begin je zoekopdracht met ‘waarom’ en Google vult aan met ‘zijn de bananen krom’. Het algoritme van Google herkent automatisch veelvoorkomende vragen en dit geeft soms hilarische resultaten. Laten we de zoekgigant eens bevragen met ‘waarom is Italië’ en ons verbazen over de resultaten.

1. Waarom is Italië een laars?

Deze vraag duikt als eerste op. Kennelijk gesteld door mensen die met een spreekbeurt of zo bezig zijn over Italië en het licht nog niet hebben gezien.

Uiteraard is het antwoord ook makkelijk te vinden: Italië is een laars omdat het de vorm heeft van een laars. In het eiland Sicilië zou je met een beetje fantasie zelfs een voetbal kunnen zien. Oké, een lekke voetbal dan.

2. Waarom is Italië populair?

We weten niet precies hoe we deze vraag uit moeten leggen. Maar voor de hand ligt dat de zoekers willen informeren naar de populariteit als vakantieland. Tja, een Italië-fan hoef je die vraag niet te stellen.

Italië is populair omdat het alles heeft wat je van een vakantieland mag verwachten. En meer. Je hoeft maar een beetje rond te kijken op bijvoorbeeld deze website en je weet genoeg.

3. Waarom is Italië lid geworden van de EU?

Italië is niet zomaar lid geworden van de EU, maar was in 1957 zelfs een van de founding fathers van de voorloper van de EU, de Europese Economische Gemeenschap (EEG). Samen met Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Italië wilde hieraan graag deelnemen omdat het net als de andere landen niet opnieuw in een oorlog verzeild wilde raken.

Door bevoegdheden over de productie van kolen en staal over te dragen aan een Europese autoriteit kon betere controle worden uitgeoefend over de belangrijkste grondstoffen van de oorlogsindustrie.

4. Waarom is Italië blauw?

Als we Google mogen geloven, denken veel mensen dat Italië een blauwe kleur heeft. Waarschijnlijk wordt daarmee ‘azzurro’ bedoeld, de kleur van het nationale voetbalelftal. Op een soortgelijke manier als: waarom is Nederland oranje? En het grappige is dat dit eigenlijk hetzelfde koninklijke antwoord heeft. Het voormalige koningshuis had als ‘huiskleur’ azuurblauw.

In dit artikel vind je hierover nog wat meer informatie.

5. Waarom is Italië zo slecht in oorlog?

Tja, hierover moeten de geschiedkundigen maar hun zegje doen. Maar als we ons baseren op de Tweede Wereldoorlog, dan is het duidelijk dat de Italianen met Mussolini in de armen van Hitler werden gedreven, terwijl ze eigenlijk geen zin hadden in oorlog. De soldaten hadden een laag moreel en waren ook niet goed toegerust voor oorlog.

Verder nog vragen?

Zo, heeft iemand verder nog vragen over Italië? Misschien helpt ons lijstje met 100 weetjes over Italië je een eind verder op weg!

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië. Dit is Italië is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaanse muffin met ricotta

Italiaans recept: muffin met ricotta

Otranto

Must-sees voor Italië in 2015 (deel 2)