in

Metrolapse: de schoonheid van de metro van Napels

Bekijk de ondergrondse van Napels en je bent sprakeloos. In het echt, maar zeker ook in de timelapse die je hieronder kunt zien. Het project heet Metrolapse en werd gemaakt door Andrea Buonocore en gesponsord door ANM (de Napolitaanse vervoermaatschappij). In vijf maanden werden meer dan 24.000 beelden genomen op de stations van Toledo, Materdei, Vanvitelli en andere. Volgens een recente publicatie van CNN behoren ze tot de mooiste metrostations van Europa.

Metrolapse toont schoonheid en lelijkheid

Metrolapse toont zowel de waanzin van de metropolitana als zijn schoonheid. De ondergrondse is versierd met zo’n tweehonderd werken van Italiaanse en internationale kunstenaars. Een mooi beeld, maar er is ook een keerzijde. Denk alleen maar aan de regelmatige ernstige verstoringen van de dienstverlening. Een paar dagen geleden nog moesten passagiers in het midden van een tunnel uitstappen en te voet verder gaan. Lelijkheid die strijdt met de schoonheid. Zoals dat hoort in Italië, waarover je het ook hebt.

Bron: napoli.repubblica.it

Dit Is Italië

Geschreven door Dit Is Italië

Benvenuto su DitIsItalie.nl. DitIsItalie.nl is een digitaal Italië-magazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Niet alleen als vakantiebestemming, maar ook als het land van ‘ik vertrek’, la dolce vita, lekker eten en modieuze noviteiten. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, campings, vakantiehuisjes, reizen en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

One Comment

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Italië - haat en liefde

Column: Italië, waar haat en liefde hand in hand gaan

Een eigen rustico in Italië

Column: ook ik heb die droom!