in ,

Metrolapse: de schoonheid van de metro van Napels

Metrolapse: de schoonheid van de Napolitaanse metro

Bekijk de ondergrondse van Napels en je bent sprakeloos. In het echt, maar zeker ook in de timelapse die je hieronder kunt zien. Het project heet Metrolapse en werd gemaakt door Andrea Buonocore en gesponsord door ANM (de Napolitaanse vervoermaatschappij). In 5 maanden werden meer dan 24.000 beelden genomen op de stations van Toledo, Materdei, Vanvitelli en andere. Volgens een recente publicatie van CNN behoren ze tot de mooiste metrostations van Europa.

Metrolapse toont schoonheid en lelijkheid

Metrolapse toont zowel de waanzin van de metropolitana als zijn schoonheid. De ondergrondse is versierd met zo’n 200 werken van Italiaanse en internationale kunstenaars.

Een mooi beeld, maar er is ook een keerzijde. Denk alleen maar aan de regelmatige ernstige verstoringen van de dienstverlening. Een paar dagen geleden nog moesten passagiers in het midden van een tunnel uitstappen en te voet verder gaan. Lelijkheid die strijdt met de schoonheid. Zoals dat hoort in Italië, waarover je het ook hebt.

Bron: napoli.repubblica.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italië - haat en liefde

Column: Italië, waar haat en liefde hand in hand gaan

Ineke in Piacenza

Column: te voet naar Rome – deel 13