in

5 tips om een relatie met je Italiaanse partner te overleven

5 tips om een relatie met je Italiaanse partner te overleven

Een relatie met een Italiaanse partner. Er zijn legio redenen om voorgoed je hart aan hem of haar te verliezen. Maar dat gaat lang niet altijd zonder slag of stoot. Nu hoort geven en nemen bij elke relatie, of die nou kortstondig is of langer duurt. En het vraagt wat meer geven en nemen van beide partijen zo gauw er culturele verschillen om de hoek komen kijken.

Handig dus als je van tevoren al een idee hebt van de Italiaanse (on)hebbelijkheden die je grote liefde kan hebben. Zodat je je niet al te veel verbaast als je de wereld niet meer door een roze bril beziet. Of zodat je je ‘kunt bezinnen voordat je gaat beginnen’ als je op het punt staat je hart te verpanden. Daarom een lijstje met nationale karaktertrekken die je Italiaanse lief in mindere of meerdere mate kan hebben. En wat tips om met die karaktertrekken te overleven.

1. Plannen zijn altijd onder voorbehoud

Ben je een control freak? Dan ga je het moeilijk krijgen met een Italiaanse partner naast je. Ver vooruit plannen is niet de grootste kwaliteit van de doorsnee Italiaan. Waarschijnlijk zul je een glazige blik in de ogen van je partner zien verschijnen als je onder de kerstboom plannen wilt maken voor de zomervakantie. En mocht het lukken om toch halfslachtige afspraken te maken, dan is de kans groot dat je uiteindelijk op trektocht langs de Noorse fjorden gaat in plaats te genieten van de warmte op een strandje in de Griekse zon.

Denk nu niet dat plannen maken voor de korte termijn makkelijker is. Want afspraken kunnen altijd op het laatste moment verplaatst worden. Qua tijd. Of qua plaats. Of zelfs helemaal gecanceld worden. En ingewisseld worden voor iets heel anders.

’s Avonds bij het naar bed gaan kijk je waarschijnlijk regelmatig terug op een dag die heel anders verliep dan je bij het opstaan had gedacht. Dat kan best lastig zijn, zeker als daardoor belangrijke zaken in het gedrang komen. Maar als je jezelf flexibel opstelt, het verder geen grote problemen oplevert en je geniet van die onverwachte wendingen die een dag neemt, wordt het leven een stuk verrassender.

Het credo is dus vooral ‘loslaten’ en ‘go with the flow’. Je leeft per slot van rekening maar één keer.

Klik hieronder op ‘volgende’ om de rest van de lijst te bekijken.

Written by Myrthe Claus

Ons dagelijkse leven in Italië, dat in kleine dingen soms zo anders, maar vast toch heel herkenbaar is voor iedereen in Nederland, is de basis voor mijn column hier op Dit is Italië. Ik werk als freelance copywriter en schrijf voor en over (vrouwelijke) ondernemers.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aartsprotestant in het Vaticaan

Kerst in Umbrië: grootste kerstboom ter wereld

Kerst in Umbrië: groots en gezellig