in ,

Bijzondere bouwopzichters

Wie regelmatig in Italië komt kent ze wel… de gepensioneerde mannetjes die bij ongeacht welk bouwwerk ook, dagenlang met de handen in de rug commentaar staan te leveren.

Onderling worden heftige discussies gevoerd over hoe het allemaal wél zou moeten. Deze mannen hebben een dagtaak aan het bezoeken, becommentariëren en strak in de gaten houden van de bouwwerkzaamheden. Ervaring met bouwen hebben ze normaal gesproken niet.

In Bologna, gemeente San Lazzaro di Savena, hebben ze een schitterend idee in werkelijkheid omgezet. Er is een soort wedstrijd uitgezet en de gepensioneerde die de meeste uren rondom de werkzaamheden doorbrengt, mag één dag voor bouwopzichter ‘spelen’.

Het akkoord is overigens wel dat de gepensioneerde in kwestie na die belangrijke dag de publieke werken met rust laat.

Officiële ceremonie

Er is een hele ceremonie gebouwd rondom ‘de dag van de gepensioneerde bouwopzichter zonder werkelijke ervaring in merito‘ waardoor het allemaal zeer officieel lijkt. De burgemeester komt met lint en al de dag officieel openen.

Nu maar afwachten of de gepensioneerden, na hun speciale dag, zich aan het akkoord houden en wegblijven van de bouwputten.

Ik vraag mij af wat de amateur-bouwopzichters dan wel gaan doen? Als beste stuurlui aan wal zullen ze toch ergens emplooi moeten vinden, anders vervelen ze zich nog dood.

Bron: gcom24.mediaset.it

Written by Willemijn Lindeboom

Willemijn woont sinds 2001 in Italië. Na haar studie Technische Bedrijfskunde vertrok ze naar Tanzania en Zambia en toen ze na vijf jaar besloot dat het tijd was terug te gaan naar Nederland ging ze op vakantie naar Umbrië, vond het er zalig en bleef. Ze sprak al Italiaans omdat ze haar hele leven vakanties in Italië doorbracht en voor haar studie een jaar in Italië was om de taal te leren. In 2013 zei ze haar comfortabele leventje in Umbrië vaarwel om naar Toscane te verhuizen, ditmaal voor de liefde. Ze blogt nu af en toe op winitalie.com, geeft met veel plezier Italiaanse les - conversatielessen via Skype (www.willemijn.it), maakt websites en helpt wat Nederlandse bedrijven hun producten in Italie te verkopen of kleine problemen op te lossen.

Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boek: Italiaanse streken

Column: Italiaanse familiebanden