in ,

De hipste Italiaanse zangers van dit moment

En wat zijn hun bekendste hits?

De hipste Italiaanse zangers van dit moment

Zin om je wat meer te verdiepen in Italiaanse muziek? En dan niet al die oude canzone of de klassieke Napolitaanse liederen maar nieuwe, moderne songs? Hier zijn de drie hipste Italiaanse zangers van dit moment.

3. Marco Mengoni

Marco Mengoni is de winnaar van het derde seizoen van de Italiaanse editie van X Factor. Onlangs was er een concert in Italië waarbij de sterrenstatus van de zanger definitief werd bevestigd doordat fans urenlang voor het concert al aanwezig waren op de plek waar  hun held zou gaan zingen. In 2013 won hij het bekende muziekfestival Sanremo. Inmiddels heeft hij al vier albums uitgebracht en twee live albums. Zijn grootste hit tot nu toe is L’essenziale.

2. Max Gazzè

Hij had dé zomerhit van 2016. Zijn nieuwste album heet Maximilian. Hij is al wat ouder maar is dan ook pas op latere leeftijd begonnen en doorgebroken met zijn muziek. Hij deed ook vier keer mee aan Sanremo, maar won helaas nooit de zo begeerde prijs. Misschien wel dat hij daarom ook in enkele Italiaanse films speelde. Dat doen tegenwoordig veel acteurs. Die gaan ook zingen. Of zangers. Die gaan dan acteren. Daar mag je wat van vinden. Max Gazzè maakt vrolijke lichte popmuziek.

1. Fedez

Fedez is een icoon van de sociale media in Italië. Het gaat voortdurend over zijn relatie (op het moment met fashion icon Chiara Ferragni), zijn tatoeages, zijn foto’s op Instagram (3,3 miljoen volgers). Fedez is een rapper die is geboren in 1989 en die meedeed met een Italiaanse talentenshow. Zijn meest bekende hit is Magnifico.

Wat zijn jouw favoriete Italiaanse zangers van nu? Laat hieronder jouw reactie achter!

Foto Fedez boven: Wikimedia

Written by Lotje Lomme

Lotje Lomme studeerde Geschiedenis in Bologna en Italiaans in Utrecht. Ze geeft al 15 jaar Italiaanse les, verzorgde enkele online trainingen van Dit is Italiaans en geeft privélessen via haar taalschool Di' la tua in Schoonhoven.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Invasie van wilde zwijnen in Rome

Paasfeest 2017 De veiligheidsoperatie rond Colosseum op Goede Vrijdag

Rome houdt adem in voor viering paasfeest