Luxe Airbnb-accommodaties in Italië
Mag het een onsje meer zijn? Check deze superdeluxe Airbnb's in Italië (foto's: airbnb.com)
in , ,

De 10 meest extravagante Airbnb’s in Italië

Neem wel je gold card mee!

Nu de zomervakantie zo goed als achter ons is, is het tijd om alvast te gaan dromen over de volgende Italiëvakantie. En wat is er nu leuker dan fantaseren over gigantische kastelen, luxe landhuizen en extravagante verblijven. Inderdaad: niks. Daarom verzamelden we de 10 meest extravagante Airbnb-accommodaties in Italië voor je. Geen dikke portemonnee? Kijken hoe i ricchi e famosi vakantie vieren is ook wat waard!

1. Villa Cetinale, Siena, Toscane

Extravagant: deze villa in Toscane

Die romantische Italiaanse films waar we maar wat vaak bij wegzwijmelen, worden werkelijkheid bij Villa Cetinale. Oké, de verhaallijn zelf wellicht niet, maar de charme van zo’n Italiaans landhuis zeker wel.

Alleen die tuin, of moeten we tuinen zeggen, geven je al het gevoel alsof je de koning te rijk bent. Of dat terras! Het is nog net niet de David die je staat te begluren in zijn pielemuis als jij daar aan je aperitivo zit, maar veel scheelt het niet.

Dit is misschien wel het meest extravagante Airbnb-verblijf van Italië, maar voor bijna € 8.000 euro per nacht in het laagseizoen mag dat ook wel!

Bekijk deze Renaissance Villa in de Toscaanse heuvels

2. Mirror House, Bolzano, Trentino-Zuid-Tirol

Mirror House in Bolzano

Houd je van design, dan is deze spiegelwoning ontworpen door Peter Pichler helemaal je ding. Ondanks dat dit eruit ziet als een kast van een huis, kun je er maar met z’n vieren vertoeven. Maar dan heb je wel wat.

Alles is van de beste afwerking en vanuit je slaapkamer wandel je zo de keuken in met zicht op de Noord-Italiaanse bergen. En je zit in een Peter Pichler-villa. Tussen de wijnranken.

Dus ach, heel Hollands om dan te gaan klagen over de prijs-oppervlakteverhoudingen, natuurlijk. 

Bekijk dit Spiegelhuis in Bolzano

3. Feeënkasteel met zwembad, Poggibonsi, Toscane

Logeren in een echt kasteel? Bekijk dan dit sprookjeskasteel in Poggibonsi

Als je denkt dat je alles hebt gezien, dan weten we bijna wel zeker dat dat niet zo is. Want dit sprookjeskasteel komt regelrecht uit de Disneyfilm van je (klein)dochter.

De villa staat – hoe kan het ook anders – in het hart van Toscane tussen Florence en Siena en heeft naast een heel klassiek Italiaanse inrichting ook een gigantisch zwembad. Je hoeft hier dus niet eens je erf af.

Bekijk dit Sprookjeskasteel in Poggibonsi

4. Villa David Chipperfield Nord, Gardone Riviera, Lombardije

Een echte David Chipperfield

Nog zo’n designparel. En of dit luxe is. Want voor een miezerige € 10.500 euro per nacht in het laagseizoen (iets met wie het breed heeft…), mag je dan wel plaatsnemen in een échte David Chipperfield-woning.

En wat heeft die David dat toch lekker gedaan. Een infinity pool, uiteraard. Een woonkamer met panoramisch uitzicht, voor minder doen we het ook niet. Wat je verder voor die prijs krijgt?

Eigenlijk niet eens heel veel bijzonders, maar als je wil (en nog wat extra flappen onder je matras hebt liggen) kun je d’r nog een chef en butler bij huren.

Bekijk deze David Chipperfield-villa in Gardone Rivera

5. Villa Elementi, Menaggio, Lombardije

Liever in een moderne villa aan het Comomeer? Dit is jouw plek

Als er een plek is in Italië waar de rich & famous het goed hebben en graag verblijven, is dat natuurlijk wel het Comomeer. Geen wonder dat deze villa van bijna 8.000 euro per nacht zo goed als óp het meer ligt. Want we weten allemaal: hoe dichter bij het meer, hoe meer geld er ook aan te pas is gekomen.

Maar! Hier kun je dan wel met 15 vrienden verblijven. En dat doe je vast graag, want alles ziet eruit als door een ringetje te halen en alsof je in een echte James Bond-film verblijft.

Lekker stoer in plaats van dat truttige renaissancestijltje (ook wel eens verfrissend). En heb je die bar gezien?! Dit huis is echt de natte droom van elke man in een midlifecrisis.

Bekijk deze Luxe villa in Menaggio aan het Comomeer

6. Villa Front Lake, Blevio, Lombardije

Villa Front Lake, direct aan het Comomeer

Het is uiteraard niet alleen maar moderne pracht en praal aan het Comomeer. Want als je er eens een boottochtje hebt gemaakt, heb je vast die prachtige renaissancevilla’s gezien.

Deze villa, pal aan het meer, is dan ook weer een klassieke Italiaanse parel voor bijna 12.000 euro per nacht. Wat je daarvoor mag verwachten? Allereerst natuurlijk een plek áán het water. Een zwembad. Heel veel fluweel en grote schilderijen.

Maar die keuken, dat is er toch wel een van ‘lik m’n vestje’ voor dat geld. Ach. Er zit vast een goeie pizzeria verderop. Zo lekker gewoon zijn we dan wel gebleven.

Bekijk deze Renaissance Villa aan het Comomeer

7. Villa Ranuncolo, Siena, Toscana

Bovenop een berg in Toscane: Villa Ranuncolo

Wil je op vakantie echt niemand spreken en zien, dan is Villa Ranuncolo je plek. Eenzaam en alleen bovenop een Toscaanse berg voel je je hier echt een adelijke landheer die over zijn dorp in de vallei kijkt.

Maar man, man, man: dit is echt een pracht van een villa. Die oudroze structuurmuren alleen al. Die keuken (zo lekker chic ook die prullenbak met zak onder de gootsteen).

Die fantastische slaapkamers met overal weer die prachtige structuurmuren, en dan hebben we het nog niet eens over de tuin en het terras gehad. Italiaanse charme voor 4.000 euro per nacht. Koopje! 😉

Bekijk deze Villa Ranuncolo bovenop een Toscaanse berg

8. Een jacht voor de kust van Sorrento, Amalfikust

Hoezo vakantiehuis? Vakantie vieren doe je op een jacht!

Naast het Comomeer is er natuurlijk nóg een plek waar i ricchi e famosi graag vertoeven: de Amalfikust. Geen wonder dat er genoeg jachten te vinden zijn die je voor een schamele 5 tot 10 duizend euro per nacht (!) kunt huren.

Dit jacht wordt je aangeboden door Giuseppe, en huist 6 gasten. Er zijn 3 slaapkamers en verder worden we niet echt veel wijs van dit bootje. Waar Giuseppe vooral trots op lijkt te zijn, is zijn drone waarmee hij lekkere plaatjes schiet van zijn speelgoed.

Ach, als het geld tegen de plinten klotst, maakt het je vast ook niet uit wat er allemaal aan boord is.

Bekijk dit Aicon-jacht op zee bij Sorrento

9. Riante villa met fresco’s en vijvers, Capannori, Toscane

Riante villa in Capannori, Toscane

Dat Toscane vol staat met prachtige villa’s, wisten we. Maar dat het er zoveel waren? Het wordt tijd dat de regio wellicht eens een nieuwe ‘branding’ ondergaat, want het is bijna eenheidsworst.

Enfin: deze gele villa is ook weer een sprookje. Dat zwembad, die hoge bomen, een vijver met zwanen en dat heerlijke kitscherige interieur. Een droomlocatie voor een Italiaanse komedie.

Bekijk deze Renaissance Villa met fresco’s in Capannori

10. Villa La Brisina, Stresa, Piëmont

Villa La Brisina in Stresa

Als er één villa is waar we voor willen sparen, is dat dit schatje wel aan het Lago Maggiore. Wat een snoepje. Die vleugel in die erker is alleen al een reden om onze pianolessen weer op te pikken.

En die prijs, zo’n 750 euro per nacht, is ook nog ‘goedkoop’ in deze lijst. En dat zie je dan toch van binnen ook wel. Want die douche met gele tegeltjes en bijna dezelfde kleur voeg (wat denk ik niet zo hoort) is zo lelijk dat-ie weer leuk wordt.

Hetzelfde geldt voor die rooie badkamer. Maar ik denk dat als je in dat zwembad ligt of op dat balkon staat, je dat allemaal niks boeit.

Bekijk deze Charmante villa in Stresa met uitzicht op Lago Maggiore

Boek je liever een hotel dan een vakantiehuis? Kijk dan eens naar deze lijst met de meest luxe hotels in Italië.

Written by Martine van Groenigen

In 2016 woonde Martine van Groenigen een half jaar als au pair bij een Italiaans gezin. Ze leerde er alle kneepjes van de Italiaanse keuken en verloor er haar hart. Niet aan een man, maar aan het land zelf. Sinds haar terugkomst is er geen dag geweest dat ze zich niet afvraagt ‘wat voor weer het zou zijn in De Laars.’ Op Dit is Italië schrijft ze enthousiast over haar eigen ervaringen in Italië en haar ‘Italian Dream’ die steeds dichterbij komt.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Traditionele recepten uit de Oltrepò Pavese: deel 4

Verkiezingen Italië 2022 - Giorgia Meloni

Verkiezingen Italië 2022: een handleiding