in

Gomorra de serie, seizoen 2

Vanaf 4 oktober verkrijgbaar op dvd en blu-ray

https://www.ditisitalie.nl/wp-content/uploads/2016/09/gomorra-seizoen-2-7.jpg

We hebben genoten van het eerste seizoen van Gomorra, de serie. Een verhaal over een nietsontziende Camorra-familie in de beruchte Napolitaanse wijk Scampia-Secondigliano. De serie is gebaseerd op de inzichten uit de boeken van Roberto Saviano en deelt verder geen verhaallijnen met de gelijknamige film van Matteo Garrone. De serie volgt de keiharde ontwikkelingen rondom een machtige maffiafamilie: de Savastano’s.

gomorra-seizoen-2-7

Ook de serie Gomorra wil de maffiawereld laten zien zoals ze echt is. En daar is helemaal niets romantisch aan, voor wie nog dacht aan Godfather-achtige taferelen. Het gaat om macht, om geld, om wraak. Het is een rauwe, gewelddadige wereld, die regisseur Stefano Sollima (van wie eerder dit jaar het magistrale Suburra in de bioscoop verscheen) wel toevertrouwd is.

Gomorra is geen serie voor weekhartigen, zoals je in bovenstaande trailer wel kunt zien.

Zowel verhalend als cinematografisch zat het eerste seizoen bijzonder goed in elkaar. Muziek, personages, beelden. Alles klopte. En dat haarscherp vastgelegd in HD.

gomorra-seizoen-2-2

Eindelijk in Nederland en België

We hebben er lang op moeten wachten. Maar op dinsdag 4 oktober brengt Lumière dan eindelijk het tweede, twaalfdelige seizoen van Gomorra uit op dvd en blu-ray. Deze misdaadserie over de Napolitaanse Camorra naar de gelijknamige internationale bestseller van Roberto Saviano is een wereldwijd succes en werd al aan ruim 130 landen verkocht. In thuisland Italië hebben ze er al van kunnen genieten, aangezien de serie op Sky werd uitgezonden. De kijkcijfers van het tweede seizoen waren met 1,3 miljoen hoger dan ooit.

gomorra-seizoen-2-3

Het verhaal van Gomorra de serie 2

Aan het einde van seizoen 1 zien we hoe godfather Pietro Savastano ontsnapt uit een gevangenisbusje. Na de aanslag van zijn voormalige rechterhand Ciro op Pietro’s zoon Genny lijkt er een einde gekomen aan de alleenheerschappij van familie Savastano. Ciro ‘de Onsterfelijke’ staat klaar om met zijn vroegere rivaal Salvador Conte de macht te grijpen.

gomorra-seizoen-2-4

Op een toneel vol haat, liefde en wraak zijn Pietro, Genny, Ciro en Conte de vier hoofdrolspelers. Maar dan betreden twee vrouwen hetzelfde bloederige strijdperk om hun deel van de macht over Napels op te eisen. Wat volgt is een gewelddadig steekspel vol list en bedrog.

gomorra-seizoen-2-6

Vanaf 4 oktober 2016 is het tweede seizoen van Gomorra op dvd en blu-ray beschikbaar.

gomorra-seizoen-2-5
gomorra-seizoen-2

Gomorra: de serie, seizoen 2
Land: Italië
Regisseur: Stefano Sollima
Cast: Marco D’Amore, Fortunatio Cerlino, Salvatore Esposito
Speelduur: 166 min (12 x 55′)
Consumentenadviesprijs: € 24,99

Koop bij bol.com

Foto’s: Emanuela Scarpa

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Begraafplaats voor buitenlanders Rome

VIDEO: 300 jaar begraafplaats voor buitenlanders in Rome

Maraschino

6 Italiaanse digestieven en likeuren die je nog niet kende