in ,

Verbannen Italiaanse prins verkoopt pasta vanuit een foodtruck

Verbannen Italiaanse prins verkoopt pasta vanuit een foodtruck

De kleinzoon van de laatste koning van Italië heeft een nieuwe carrière. De Italiaanse prins verkoopt pasta vanuit een foodtruck in Californië.

Emanuele Filiberto (44) is de enige mannelijke erfgenaam van de na de oorlog afgezette koning Umberto II.

Reclameprins

Erg koninklijk gedraagt de Italiaanse prins zich meestal niet. Nu verkoopt hij authentieke pasta aan Amerikanen, maar eerder trad hij op in Dancing with the Stars en maakte hij reclame voor elektronische sigaretten die je aan meer seks zouden helpen. Veel Italianen vinden het gedrag van de would-be troonopvolger gênant.

De commercial waarin Emanuele Filiberto een sexy elektronische sigaret aanprijst.

Zelf vind hij de carrièrestap een logische. ‘Ik zag veel foodtrucks die Mexicaans en Aziatisch eten verkopen. Waarom dan geen echte Italiaanse pasta?’ Hij kocht een truck, huurde een kok in en trok Californië in om dit gat in de markt te dichten.

De Prins van Venetië

Hij noemt zijn foodtruck de ‘Prins van Venetië’, naar zijn eigen titel, die overigens niet wordt erkend door de Italiaanse overheid. De vrachtwagen is geschilderd in koninklijk blauw, de kleuren van het Huis van Savoye (en die van het nationale Italiaanse voetbalelftal). In september wil hij zijn bedrijf met twee extra foodtrucks uitbreiden.

Ondanks zijn liefde voor pasta en zijn adellijke afkomst, zette de verbannen prins pas in 2002 voor het eerst voet op Italiaanse bodem. Toen werd in Italië een wet ingetrokken die het afstammelingen van de afgezette koning verbood om het land binnen te komen.

Van Italiaanse prins tot pastakoning

Emanuele Filiberto is geboren en getogen in Genève. Naar Italië wil hij niet meer. Hij hoopt zich naar eigen zeggen te transformeren tot de koning van de pasta in Amerika.

Bron: thelocal.it

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suburra

Suburra

Naar school in Italië

Column: naar school in Italië