in , , , , , , ,

Meivakantie in Trentino – deel 2

Gisteren zijn we aangekomen op de bestemming van onze meivakantie: Camping Lago di Levico, aan het Levicomeer in Trentino. Onderweg was het koud, regende het af en toe stevig en sneeuwde het op sommige plekken zelfs. We hebben een paar filmpjes gemaakt, die we aan het eind van onze vakantie tot een korte impressie zullen monteren.

Het weer houdt niet over

Na een lange rit bereikten we tegen acht uur ’s avonds de camping. Het weer was wel wat opgeknapt (de zon scheen), maar echt lekker warm was het niet. Vandaag is het weer nog slechter. Het is koud en grijs. Typisch Nederlands winterweer, dus. Jammer, want de camping ligt er wel mooi bij, zo aan het meer.

Een koude nacht in Trentino

Trentino Lago di Levico
Het is rustig op de camping (foto: Edward Hendriks)

Vannacht was het koud en hadden we de beschikbare dekens hard nodig. Komende nacht laten we de airco maar aanstaan, en dan natuurlijk niet op de koelstand. We hebben vandaag niet veel gedaan. Ik heb wat schrijfwerk gedaan en wat mailtjes beantwoord. Mijn vrouw heeft boodschappen voor de lunch en het avondeten gedaan. Het ontbijt (zoete broodjes en koeken) hebben we vanochtend bij de campingwinkel gehaald.

Laagseizoen op de camping

Hier op de camping is het duidelijk laagseizoen. Het zwembad ligt nog vol bruin water, er liggen her en der hopen zand, toiletgebouwen worden verbouwd en er rijden graafmachines rond om alles in gereedheid te brengen voor het hoogseizoen. Een nadeel van een vakantie in het laagseizoen. Als het weer niet meezit, is er verder ook niet veel te doen.

Ook zijn er op de camping veel minder gasten dan we hadden verwacht. Bij de receptie denken ze dat de meeste mensen komend weekend komen, als ook in Nederland iedereen meivakantie heeft. De Italianen komen pas vanaf 15 mei.

Bezienswaardigheden rond Trento

Het weer belooft de komende dagen wel wat te verbeteren, maar morgen hebben we nog een koude en grauwe dag voor de boeg. Misschien moeten we die gelegenheid maar aangrijpen om het dorp (Levico Terme) of de stad (Trento) in te gaan. We hebben hier wel de beschikking over gratis draadloos internet en we hebben al gezien dat er veel moois in Trento te zien is.

Mocht je nog tips voor onze meivakantie in Trentino hebben, dan kun je ze hieronder achterlaten!

Written by Edward Hendriks

In het dagelijks leven ben ik copywriter. Toen ik in het voorjaar van 2009 een maand in Napels doorbracht, kwamen de ideeën voor een maffiathriller bovendrijven én begon ik in de zomer van datzelfde jaar met dit Online Italië Magazine. De thriller 'Bloedgeld' kwam uiteindelijk in 2012 uit. Inmiddels heb ik drie thrillers gepubliceerd en werk ik aan nieuwe manuscripten. Samen met een aantal enthousiaste andere italofielen blijf ik bloggen voor Dit is Italië.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Italiaanse eetregels die buitenlanders overtreden

Italiaanse eetregels die buitenlanders overtreden

Basilicata: reis door vergeten land