in , ,

Inspirerende schrijfweek in Toscane

Een week lang genieten en werken aan jouw verhaal

Inspirerende schrijfweek in Toscane

Heb je altijd al een verhaal willen schrijven over het mooie Toscane? Mogelijk is dit jouw kans. Onder leiding van dichter en schrijver Chrétien Beukers kun je dit voorjaar Lucca, Pistoia en Florence bezoeken. Om vervolgens jouw ervaring op te schrijven in de vorm van een verhaal. De verhalen van de deelnemers worden na afloop gebundeld en gepubliceerd.

Inspirerende schrijfweek in Toscane 5

In samenwerking met Casa Speri – een authentiek Toscaans boerenhuis – biedt evenementenbureau Onsia Goemans de deelnemers een themaweek over Schrijven en Architectuur in Toscane. Vanuit enkele van de mooiste plekken in Toscane werk je aan een verhaal over de regio. Een bezoek aan de parels van Toscane – Lucca, Villa Celle in Pistoia en Florence – vormt de inspiratie voor een schrijfcursus van dichter en schrijver Chrétien Breukers. De nadruk van de themaweek ligt op het ontwikkelen van schrijftalent en het creëren van je eigen verhaal. Maar je verhaal wordt dus ook gebundeld en gepubliceerd!

Literair leren schrijven

Tijdens de themaweek leren de deelnemers schrijven aan de hand van de meester. Chrétien Breukers is naast dichter en schrijver ook voormalig hoofdredacteur van De Contrabas. Door Gerrit Komrij het ‘enige ware zenuwcentrum van de literatuur’ genoemd. Als auteur geldt Chrétien als een van de beste schrijvers van ons taalgebied. Stilistisch, scherp, origineel en geestig.

Inspirerende schrijfweek in Toscane 5

Het ware Italië-gevoel

Een bezoek aan Italië staat gelijk aan het genieten van la bella vita. Het is dan ook niet meer dan logisch dat voor Casa Speri als decor voor de themaweek Schrijven en Architectuur in Toscane is gekozen. Het is met zijn uitgestrekte olijfboomgaard en het schitterende uitzicht over het pittoreske Pescia een oase van rust. Natuurlijk zullen we ook volop genieten van lekker Italiaans eten en drinken.

Inspirerende schrijfweek in Toscane 5

Schrijven en Architectuur in Toscane

De cursus duurt een week en vindt plaats van zaterdag 27 mei tot zaterdag 3 juni. De kosten bedragen € 980, inclusief: schrijfcursus, begeleiding door Chrétien Breukers, bezoek aan Lucca, Villa Cella Pistoia, Florence, overnachtingen en verblijf op basis van volpension.

Is je interesse gewekt? Meer informatie over de themaweek vind je op de website van het organisatiebureau:
www.onsiagoemans.nl/event/schrijven-en-architectuur-toscane

Bron: persbericht BnB Promotions

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jeroen Dijsselbloem in zijn rol als voorzitter van de Eurogroep

Ook de Italianen willen dat Dijsselbloem opstapt

Oud en Nieuw in Lecce

Column: Oud en Nieuw in Lecce