in

Italiaans recept: geweckte paprika’s

Een mooi gezicht en lekker bij de borrel: peperoni in agrodolce

Italiaans recept - geweckte paprika's
Italiaans recept - geweckte paprika's (beeld: YouTube)

Het blijft apart. Als je voor het eerst ‘officieel’ – dat wil zeggen ‘afgesproken’ – bij een Italiaanse familie op bezoek gaat, is de kans behoorlijk groot dat je ook de cantina te zien krijgt.

De cantina is van oudsher natuurlijk de plek waar wijn gemaakt, gebotteld en bewaard wordt.

Maar je vindt er ook schappen vol andere lekkernijen die geweckt, ingekookt of onder olie bewaard worden voor de winter.

Toen we voor het eerst bij Giancarlo en Mirella waren, zagen we er weckpotten met fantastische kleuren.

Het waren geweckte, rode en gele paprika’s. Alleen al voor de kleur, wilde ik graag het ‘recept’. En achteraf bleken ze ook nog heerlijk te smaken.

Wij eten de paprika’s als antipasto in combinatie met andere lekkere hapjes en Frans gebruikt ze ook heel graag als smaakmaker in de pastasalade.

Heel gemakkelijk om te maken, heel smakelijk en ook nog eens een mooi gezicht in de kelder!

Ingrediënten voor peperoni in agrodolce

  • 1 kg schoongemaakte gele paprika’s (rood en groen kan ook, maar het liefst veel zoete)
  • 1 wijnglas azijn
  • 1 wijnglas olie
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding

Snij de paprika’s in blokjes of reepjes, meng alle ingrediënten in een pan en laat het geheel 24 uur staan.

LEES OOK:  Italiaans recept: pastasalade met tomaat, mozzarella en basilicum

Als het goed is staan de paprika’s dan helemaal onder in hun eigen vocht.

Doe alles in glazen potjes. Mocht er te weinig vocht zijn, vul de potjes dan bij met olie.

Zet de gesloten potjes in een pastapan (of een andere hele hoge pan) onder koud water en laat ze 15 minuten koken om ze te steriliseren.

Laat de potjes met geweckte paprika’s daarna in de pan afkoelen.

Italiaans recept: geweckte paprika’s
Beoordeel dit artikel

Wij - Frans en Francien - zijn eigenaren van Casa I Fortunelli; Het huis van de geluksvogels. In 2006 namen we de stap om in Piëmont een B&B en activiteitencentrum op te zetten. Hier in Italië kunnen wij de mooiste elementen van ons voormalig werk (voor Francien: musiceren en lesgeven, voor Frans: lesgeven en begeleiden als orthopedagoog), in een schitterende omgeving combineren met onze passies muziek, koken, wandelen, genieten en laten genieten. Naast de bed and breakfast dirigeert Francien twee koren en geeft ze muziekles. Frans' hartstocht voor koken, en in het bijzonder de eerlijke Italiaanse keuken, zien we dagelijks terug in het ontbijt en diner voor onze gasten. Daarnaast geeft ook hij les en zet hij zich als gemeenteraadslid in voor de gemeenschap.

Loading…

bella italia afvallen met sonja bakker

Bella Italia van Sonja Bakker: afvallen met Italiaanse menu’s

italiaanse film sette giorni

Italiaanse film: Sette giorni