Wat eten we vandaag? We hebben een lekker ‘herfstig recept’ voor je. Herfstpasta met groene pompoen. Superlekker, makkelijk te maken en het past helemaal bij het seizoen. Dit recept is voor ongeveer 4 personen.
Benodigdheden
- 2 eetl olijfolie
- rozemarijn (bijvoorbeeld van de Kruidenbaron)
- 400 g pasta naar eigen keuze, eventueel kun je voor spelt kiezen
- 1 groene pompoen (geschild en in blokjes gesneden)
- 1 teen fijngesneden knoflook
- 250 ml kookroom of soja cuisine
- ongeveer 90 g rauwe ham, in reepjes gesneden (of zonder ham, als je er liever een vegetarisch recept van maakt)
- 100 g geraspte Parmigiano Reggiano
- een snufje zout en peper
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een koeken- of hapjespan. Voeg de rozemarijn toe en bak ze in een minuutje goudbruin. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak intussen de blokjes vruchtvlees van de groene pompoen samen met de knoflook. Reken op een minuut of vijf tot de pompoen gaar is. Roer af en toe. Voeg daarna de room toe en verwarm het geheel.
- Breng de gebakken pompoen met zout en peper op smaak en meng deze samen met de rauwe ham en de helft van de parmezaan door de afgegoten pasta. Bestrooi met de rozemarijn en serveer meteen. De andere helft van de parmezaan strooi je eroverheen.
- Geniet van je herfstpasta!
Comments