in

Italië-surprise voor Sinterklaas nodig? Hier zijn wat leuke ideeën!

Heb je nog wat ideeën voor een Italië-surprise nodig? Hier vind je ze (bron: Pinterest)

Ja, het is weer die tijd van het jaar! Heb je het lootje van een italofiel getrokken? Oei, en nu? Hier zijn een paar ideeën voor smakelijke, sfeervolle en mediagenieke Italië-surprises voor je.

Surprise voor de thuiskok

Een italofiel houdt natuurlijk van pizza. Met een zelf in elkaar geknutselde pizza-oven kun je dan ook niet de plank misslaan. Kijk eens even naar dit pareltje dat we op Pinterest opdoken.

Hier nog een voorbeeld:

Groot voordeel: deze surprise is ook nog eens lekker makkelijk te maken.

Surprise voor de pizzalover

Je kunt het ook alleen bij een pizza laten. Even naar de plaatselijke pizzaboer (waarschijnlijk een Turk in plaats van een Italiaan) en je haalt er een lege pizzadoos op. Vervolgens knutsel je zelf een lekkere pizza waarin je het cadeautje verwerkt. In welk stuk van de pizza zou het zitten?

Hier is nog een mooi exemplaar voor je:

Of alleen losse stukken pizza:

Surprise voor de koffie-addict

Houdt jouw ‘lootje’ van koffie? En dan met name van de koffies voor verwende lui als cappu met havermelk of een latte met karamel? Maak een Italiaans espressoapparaat voor hem of haar. Dat zal zeker in de smaak vallen! Cadeautip: een pak bonenkoffie. Is dat probleem ook weer uit de weg.

Hier is er nog eentje:

Surprise voor de Toscane-ganger

Maak je een surprise voor een fervent Toscane-ganger? Dan is de Scheve Toren van Pisa knutselen een leuk idee. Ook voor kleinere kinderen is zo’n surprise helemaal niet moeilijk te maken. Gewoon een schuin stuk van een kartonnen buis afsnijden en je bent er al bijna. Zie hier:

Als volwassene moet je natuurlijk iets meer moeite doen, maar dat zal wel lukken, toch?

Surprise voor de fashionista

Een liefhebber van Italiaans design of Italiaanse mode? Deze surprise is ook goed als een algemene Italiaanse surprise in te zetten. Wat dacht je van een echt Italiaanse Vespa?

Hier nog een mooi voorbeeld. Ook heel leuk als surprise voor een (bijna) 16-jarige.

Surprise voor de gelato-lover

Tja, wie houdt er eigenlijk niet van Italiaans ijs? Da’s dus makkelijk scoren. Hier is een idee voor een ijscokraam die je makkelijk in een Italiaans thema kunt gieten.

Wil je vooral op de hoorntjes gelato focussen, dan kan het natuurlijk ook zo:

Jouw Italië-surprise?

Ga jij een surprise voor een italofiel maken en heb je al een idee wat het gaat worden? Laat het ons weten in een reactie! Alvast een heel gezellig sinterklaasfeest gewenst.

Written by Dit Is Italië

Benvenuto su Dit is Italië! Dit is Italië is een webmagazine dat zich richt op liefhebbers van het land. Dat zijn we zelf ook. We komen al bijna 25 jaar meerdere keren per jaar in Italië om te genieten van la dolce vita, lekker eten, de Italiaanse taal en 'made in Italy'. Op ditisitalie.nl vind je Italië-nieuws, leuke verhalen, wetenswaardigheden, tips, recepten, reistips, must-sees en van alles meer over Italië. Ook jouw Italië-tips zijn welkom!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

recept Italiaanse linzensoep

Recept: linzensoep

Nog meer opmerkelijke woorden en uitdrukkingen in het Italiaans

Opmerkelijke woorden en uitdrukkingen in het Italiaans (deel 3)